Galaţi: Profesor universitar judecat pentru corupţie, trimis la perfecţionare în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caz uluitor la Galaţi, unde un inculpat pentru fapte de corupţie nu este citat la proces deoarece instanţa nu are bani pentru a plăti taxele internaţionale de citare.

Profesoara Mihaela Iordăchescu de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a fost trimisă în judecată de DNA la începutul lui 2009, pentru deturnare de fonduri.

EXCLUSIV/Fostul rector al Universităţii "Dunărea de Jos", trimis în judecată pentru corupţie

Ea este inculpată în acelaşi dosar cu fostul rector al universităţii, Emil Constantin, care a fost denunţat la DNA în legătură cu trimiterea în vacanţă, pe banii unităţii de învăţământ, a trei angajaţi ai AJOFM Galaţi şi CJ Vrancea.

Constantin, fost rector al Universităţii „Dunărea de Jos", a ajuns în boxa acuzaţilor alături de Diana Elena Anghele, coordonator al proiectului REFORM, şi Mihaela Iordăchescu, adjuncta coordonatorului de proiect.

Emil Constantin este acuzat că a aprobat cererile întocmite de Doiniţa Ariton, Carmen Genica Tofan şi Claudia Fechete privind decontarea cheltuielilor efectuate cu transportul şi cazarea în Anglia şi Portugalia, a căror sumă totală se ridică la peste 3.000 de euro. Fostul rector a negat orice implicare în deturnarea de fonduri.

La mai bine de un an de la demararea procesului, iese la iveală un lucru uluitor. Conform informaţiilor furnizate de Judecătoria Galaţi, profesoara Mihaela Iordăchescu nu se mai află în România, ci a plecat în Spania într-un proiect de cercetare finanţat de universitate.

Profesoara nu a fost nici măcar citată pentru proces, deoarece instanţa gălăţeană nu are bani pentru procedura de citare internaţională. Pentru acest motiv dosarul a fost trecut pe linie moartă de mai multe luni, spre nemulţumirea procurorilor anticorupţie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite