Galaţi: Primarul din Brăhăşeşti a fost trimis în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Vasile Băiculescu că în cursul anilor 2008-2010 a primit de la doi administratori de firme peste 50.000 de lei pentru a accepta la plată mai multe facturi emise, în condiţiile în care societăţile comerciale încheiaseră contracte de lucrări cu Primăria Brăhăşeşti.

În cursul anilor 2008-2009, Vasile Băiculescu a pretins suma de 16.500 de lei de la Marius Iamandi-Răianu, administratorul SC MOBILZONE SRL Bârlad, judeţul Vaslui şi acţionând în interesul SC DEMICON HOLDING SRL Bârlad, judeţul Vaslui, administrată de soţia sa,  l-a determinat pe Marius Iamandi - Răianu să-i dea suma de 1.500 lei secretarului Primăriei din comuna Brăhăşeşti, Iuliana Pleşcan.

Scopul era ca cei doi funcţionari publici să recepţioneze lucrările executate, să accepte la plată facturile emise şi plata efectivă a acestora, în condiţiile în care cele două societăţi comerciale încheiaseră contracte de execuţie de lucrări cu Primăria Brăhăşeşti.

Din banii pretinşi, Vasile Băiculescu a primit suma de 8.500 de lei, iar Iuliana Pleşcan suma de 1.500 de lei.

Primarul comunei Brăhăşeşti a repetat isprava în cursul anilor 2009-2010, când în calitate de primar al comunei Brăhăşeşti, judeţul Galaţi, a pretins şi primit de la administratorul unei societăţi comerciale din Galaţi suma de 35.000 lei şi efectuarea de lucrări suplimentare faţă de contractele încheiate cu Consiliul Local al comunei Brăhăşeşti, judeţul Galaţi, lucrări în valoare de 72.873,69 lei.

Banii şi lucrările au fost pretinse pentru ca, în calitatea sa de primar al comunei, să recepţioneze lucrările executate de firma respectivă, să accepte la plată facturile emise şi să aprobe plata sumelor necesare onorării acestor facturi.

Conform rechizitoriului, primarul din Brăhăşeşti a  a fost ajutat de Marcel Peneoaşu, administratorul S.C. TRALMA S.R.L. Corod, judeţul Galaţi, care a acceptat ca suma de 35.000 de lei să fie remisă primarului prin intermediul său.

Pe 4 octombrie 2010, Vasile Băiculescu a fost prins în flagrant imediat după ce a primit suma de 35.000 lei.

În aceeaşi perioadă, Vasile Băiculescu a pretins şi primit de la Marcel Peneoaşu  suma de 21.000 lei în acelaşi scop ca cel menţionat mai sus.

Procurorii anticorupţie au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor imobile şi mobile aparţinând tuturor inculpaţilor în vederea despăgubirii denunţătorului cu contravaloarea lucrărilor suplimentare şi pentru confiscarea celorlalte sume de bani.

Primarul comunei Brăhăşeşti va răspunde penal pentru luare de mită în formă continuată şi instigare la dare de mită. Marcel Peneoaşu a fost trimis în judecată pentru complicitate la luare de mită şi dare de mită, Marius Iamandi-Răianu este judecat pentru dare de mită în formă continuată, iar Iuliana Pleşcan va răspunde pentru luare de mită.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite