NEWS ALERT: Primarul comunei gălăţene Brăhăşeşti a fost reţinut pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie au organizat un flagrant, în urma căruia primarului Vasile Băiculescu a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă şi propus la arestare preventivă pentru fapte de corupţie.

UPDATE/Primarul din Brăhăşeşti a fost arestat 29 de zile pentru luare de mită

Primarul comunei Brăhăşeşti,  unde locuieşte una dintre cele mai importante comunităţi de romi din judeţul Galaţi, a primit trei ani de închisoare după ce s-a folosit de funcţia pe care o ocupă pentru a cere 102.829 de euro de la trei societăţi comerciale.

În schimbul mitei, edilul-şef se angaja să le obţină mai multe contracte privind lucrări de interes public în Brăhăşeşti.

Băiculescu a primit 3.428 de euro prin poştă iar alţi 5.714 euro au ajuns în contul său prin intermediul viceprimarului Constantin Pascaru.

Acesta din urmă a fost condamnat, la rândul său, tot la trei ani de închisoare, dar judecătorii i-au arătat clemenţă, dispunând suspendarea executării pedepsei.

Primarul localităţii Brăhăşeşti s-a ales şi cu sechestru pe bunuri după ce procurorii au hotărât că edilul trebuie să restituie mita primită în valoare de peste 60.000 de lei.

Acum procurorii anticorupţie de la Galaţi l-au reţinut din nou pe primarul Băiculescu în urma organizării unui flagrant. Vom reveni cu detalii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite