Galaţi: Prima şoferiţă de etnie rromă: Îmi place să conduc şi ador viteza!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunitatea de rromi din localitatea gălăţeană Iveşti are foarte multe femei trecute bine de vârsta la care ar putea avea permis de conducere, dar numai 1% dintre ele l-au şi obţinut. Motivul? Nu au carte.

Tocmai de aceea, foarte multe femei de 30, 40 de ani şi chiar mai în vârstă au ales să meargă la şcoală, la programul educaţional "a doua şansă" care le deschide în primul rând orizontul pentru obţinerea unui permis auto, dar le şi ajută să înveţe să citească şi să scrie astfel încât să nu mai fie nevoite să ceară sute de explicaţii vânzătoarelor de la supermarket-uri.

Irina Stănescu este practic prima femeie din comunitatea de rromi din Iveşti care a obţinut acum trei ani permis auto. Ea are acum 21 de ani şi a terminat patru clase la şcoala "Stăneştilor" dintre palatele ţigăneşti.

"N-am luat din prima, am dat de trei ori pentru permisul de conducere, dar de când l-am luat nu am avut niciun incident rutier. Îmi place foarte mult să conduc, m-am plimbat prin toată ţara", spune Irina care ne mărturiseşte, cam ruşinată că-i place viteza.

Are şi cu pentru că fiind nora celui mai bogat om din sat, umblă cu o maşină foarte scumpă. N-a vrut să ne spună ce maşină, dar am aflat de la vecinii ei că este vorba despre un Audi Q7.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite