EXCLUSIV Galaţi:Primă de bugetar în vreme de criză: 2.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai mari prime le iau cei de la AFDJ , dar există şi bugetari care de Crăciun vor încasa prime modice.Dacă unii se mulţumesc doar cu păstrarea job-ului, sute de gălăţeni plătiţi din bugetul statului vor primi bonusuri de până la 2.000 de lei.

În timp ce patronii îşi răsplătesc angajaţii cu prime de sute de lei, bugetarilor nu le rămâne decât să-şi umple masa de Crăciun cu salariul din luna decembrie. Şi asta pentru că, foarte puţine dintre instituţiile finanţate de administraţia locală vor primi vizita lui Moş Crăciun.
Astfel, printre cei care pot spune că „au fost cuminţi" se numără gălăţenii care au grijă de curăţenia oraşului.

Aşa cum este prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă, vom acorda tuturor celor cei 375 de salariaţi prime în valoare de 200 de lei. Am încercat să le mai mărim, dar cu situaţia economică nu am putut face nimic aşa că oamenii vor lua aceleaşi sume ca şi în 2008", a declarat Ion Ionescu, directorul Ecosal Prest.

Chiar dacă va fi mai sărac ca anul trecut Moş Crăciun va duce daruri şi angajaţilor de la Administraţia Domeniului Public.
Nu am putut da muncitorilor decât tichete cadou în valoare totală de 150 de lei. Anul trecut le-am dat şi prime în bani de câte 200 de lei", a precizat Eduard Grosu, directorul ADP.

În schimb salariaţii din Zona Liberă, instituţie care se laudă cu un profit record de 700.000 de lei, au luat anul acesta prime de 500 de lei.

Fără bani de Crăciun
Cele mai sărace sărbători de iarnă le vor avea gălăţenii din administraţia locală şi judeţeană în condiţiile în care nici angajaţii din Primărie nici cei din Consiliul Judeţului nu vor primi niciun ban în plus la salariul din decembrie
Aceeaşi tristeţe o trăiesc şi comisarii Gărzii de Mediu.„Noi abia ne chinuim să ne luăm salariile. Am stat şi câteva zile în concediu fără plată, iar de prime nici nu se pune problema", a declarat Mihai Turcu, comisarul Gărzii de Mediu Galaţi.

Primă, încă un salariu
Cel mai bogat Crăciun îl vor avea angajaţii de la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, unde bonusurile salariale ajung până la 2.000 de lei.
Primele pe care le dăm sunt egale cu 80 sau chiar cu 100% din salariul fiecărui navigator. S-au făcut propuneri şi aproape toţi oamenii vor lua aceste bonusuri salariale", a declarat Florin Uzumtoma, directorul AFDJ Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite