Premii importante obţinute de tinerii muzicieni gălăţeni la "Ecoul Pietrei Craiului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recent elevii Şcolii de Arte, structură din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos" Galaţi, clasa canto muzică uşoară, coordonată de profesor Monica Măciuceanu, s-au întors cu rezultate remarcabile de la Festivalul Naţional de Muzică pentru Copii şi Tineret „Ecoul Pietrei Craiului", Zărneşti - Braşov 2011

Evenimentul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: muzică populară, muzică instrumentală/cultă şi muzică pop. Cu un număr important de participanţi (peste 100 de concurenţi din toate judeţele ţării) şi cu un juriu remarcabil (Mihai Vanica - preşedintele juriului, Felicia Filip - solistă Opera Română din Bucureşti, Ilie Micolov - interpret şi compozitor, Carmen Moruz - director Şcoala de Arte Braşov, Bianca Braşoveanu - solist la Opera din Braşov), manifestarea de la Zărneşti a reuşit să se impună la nivel naţional ca un eveniment care promovează şi descoperă adevăratele talente.

Printre câştigătorii ediţiei din acest an a Festivalul Naţional de Muzică pentru Copii şi Tineret „Ecoul Pietrei Craiului" se numără şi patru gălăţeni, cursanţi ai Şcolii de Arte. Este vorba despre Tina Roman, care a obţinut premiul I şi un premiu special, Aurora Totolici (premiul III), Ramona Popa (menţiune I) şi Laura Toma (premiul special).

În perioada următoare elevii Şcolii de Arte vor fi prezenţi la finala pentru „Cerbul de Aur al Copiilor", festival care se va desfăşura în luna iunie la Bucureşti, dar şi la „Armoniile Dunării", manifestare desfăşurată la Braila. Talentaţii cursanţi din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos" vor evolua şi pe scena Festivalului Scrumbiei, eveniment care va avea loc în această duminică.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite