Galaţi: Poliţia a băgat în sperieţi hoţii de capace de canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul furturilor capacelor de canalizare a scăzut considerabil în ultima perioadă, odată cu razia făcută de Poliţia Locală în centrele de colectare a materialelor refolosibile.

„Din data de 28 ianuarie, când a avut loc razia, şi până în prezent au mai fost consemnate doar opt astfel de infracţiuni. Până pe 27 ianuarie, în primele patru săptămâni ale anului, fuseseră furate 147 de grătare ale gurilor de scurgere ori capace şi rame de canalizare", ne-a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

De la începutul lunii februarie, agenţii poliţiei locale acţionează în civil în vederea prinderii în flagrant a persoanelor care sustrag bunurile de pe domeniul public. În ultimele trei săptămâni au fost reţinute 24 de persoane, implicate în acest gen de infracţiuni.

Primăria lansează un apel şi către agenţii economici autorizaţi în valorificarea deşeurilor, care conform OUG 16/2001 au obligaţia să verifice provenienţa capacelor.
În cazul în care provenienţa acestor capace nu poate fi justificată legal, agenţii economici valorificatori sunt rugaţi să anunţe cea mai apropiată unitate de Poliţie.
Cele mai multe capace de canalizare se fură în cartierele Micro 38, Micro 39 şi Micro 40, Micro 19 şi Bariera Traian.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite