Galaţi: Percheziţii la locuinţele contrabandiştilor de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
30 de persoane au fost audiate de DIICOT în legătură cu producerea ilegală de ţigări
30 de persoane au fost audiate de DIICOT în legătură cu producerea ilegală de ţigări

Procurorii DIICOT au dispus astăzi efectuarea a 46 de percheziţii domiciliare pe raza municipului Bucureşti şi a judeţelor Galaţi, Suceava, Vâlcea, Bacău, Vaslui, Alba, Harghita, Ilfov şi Iaşi în vederea depistării de utilaje clandestine pentru producerea ţigărilor.

Cu această ocazie au fost ridicate cinci utilaje de producere şi ambalare ţigări ( 3 de la Harghita şi 2 de la Suceava) şi o linie completă de producţie ţigări (Vâlcea).

Nu mai puţin de 15 tone de tutun au fost confiscate, dar şi un autovehicul în care se aflau 29.700 pachete ţigări Plugaru, 264.000 ţigări Doina, 650.000 de timbre, blanchete şi filtre.

"S-a procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 36 de persoane, cetăţeni români, moldoveni şi ucraineni, specializat în contrabanda cu produse accizabile cu tutun prin eludarea taxelor datorate bugetului de stat. Învinuiţii au introdus în România utilaje pentru fabricarea şi ambalarea ţigărilor, materie primă şi materiale aferente procesului de producţie, şi au pus în funcţiune în România mai multe fabrici ilegale de producţie a ţigaretelor contrafăcute", susţin procurorii DIICOT.

În perioada ianuarie 2009 - decembrie 2010, patru dintre liniile de producere şi ambalare ţigarete introduse în România au fost amplasate pentru începerea producţiei clandestine, în afara unui antrepozit fiscal, în următoarele locaţii: loc. Titu - jud. Dîmboviţa, loc. Tulgheş - jud. Hargita, loc. Horezu - jud. Vâlcea şi loc. Preoţeşti - jud. Neamţ, aceasta din urmă fiind mutată ulterior de către membrii grupării în Suceava.

În urma acţiunii de astăzi, patru fabrici clandestine de producere şi ambalare a ţigărilor contrafăcute au fost închise.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite