Galaţi: Pasiunea pentru carte i-a adus facultatea pe gratis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Ojoc este unul dintre cei mai promiţători tineri informaticieni. Foto: Bogdan Nistor
Robert Ojoc este unul dintre cei mai promiţători tineri informaticieni. Foto: Bogdan Nistor

Un liceean de 17 ani din Tecuci a demonstrat că se pot face lucruri extraordinare dacă vrei cu adevărat să înveţi carte.

Robert Ojoc are 17 ani şi este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş" din Tecuci, la profilul matematică-informatică. Face intesiv cele două discipline, iar acest lucru se vede. Tânărul a reuşit să pună mâna pe o bursă de studii universitate care îl scuteşte de orice griji.

El a participat la concursul de programare „Fii Competition", organizat recent de Facultatea de Informatică din Iaşi, care s-a adresat elevilor de clasele a XII-a şi a XI-a. Ca urmare a excelentelor lui rezultate, Robert a obţinut o bursă integrală de studiu, diplomă şi medalie.

„Practic, pot să zic că mi-am asigurat banii pentru studiile universitare. Nu mă mai doare capul pe chestia asta", mărturiseşte fericit Robert.

Cum ziua bună se cunoaşte de dimineaţă, Robert este încă de mic un obişnuit la concursurilor şcolare. În clasa a VII-a a participat la Olimpiada Naţională de Informatică. În clasa a IX-a a obţinut premiul al doilea la faza judeţeană a Olimpiadei de Informatică, iar în clasa a XI-a a participat din nou şi a ajuns până la faza naţională a acestui concurs.

În anul şcolar trecut, Robert a obţinut premiul întâi şi medalia de aur la Concursul Naţional de Evaluare în Educaţie „Tudor Sorin", desfăşurat în luna decembrie.

Totul a culminat cu premiul luat zilele acestea, despre care Robert spune că nu va fi cu siguranţă ultimul. „Informatica este cea mai importantă pasiune a mea. Vreau să progresesz cât de mult în acest domeniu", ne-a mărturisit liceeanul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite