CUTREMURĂTOR Singura elevă olimpică la Pedagogie din Galaţi trăieşte din mila Bisericii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsurile materiale au determinat-o pe Georgiana Drăghici să pună pe primul plan învăţătura şi credinţa. Adolescenta nu-şi doreşte distracţie, precum majoritatea celor de vârsta ei, ci cărţi cât mai multe pe care să le citească.

Una dintre puţinele reprezentante ale Galaţiului la Faza naţională a Olimpiadei de Pedagogie, Georgiana Drăghici, are în spate o poveste pe cât de emoţionantă, pe atât de tristă. Ajunsă în clasa a noua la Liceul Pedagogic din Galaţi tocmai din comuna brăileană Lanurile, Georgiana este un exemplu de ambiţie pentru mulţi alţi copii cărora părinţii le asigură o viaţă fără griji pentru ca ei sa-şi bată joc de şcoală.

Provenită dintr-o familie de şomeri (părinţii săi au lucrat la Promex), Georgiana a intrat la prestigiosul liceu gălăţean cu nota 9,74, care dovedeşte interesul ei deosebit pentru şcoală.

Surprinzător, Georgiana este din ce în ce mai puţin încântată de plăcerile laice pe care le au cei mai mulţi dintre colegii ei. De vină ar putea fi lipsa banilor, care a ţinut-o departe de distracţiile preferate ale tinerilor de vârsta ei, dar şi o oarecare înclinaţie spre religie.

„De când sunt atrasă de religie, parcă privesc lucrurile altfel. Sunt puţin mai închisă cu cei din jurul meu, încerc să văd ce se ascunde sub masca lor şi abia apoi mă deschid", povesteşte fata.

Pentru că nu are bani pentru a locui cu chirie, fata a fost nevoită să bată la porţile Aşezământului Filantropic „Sf. Vasile cel Mare" din Galaţi, unde a fost primită cu drag poate şi pentru că anul trecut ea a ajuns până în faza naţională a Olimpiadei de religie.

A început să se adapteze practicilor din Aşezământul Filantropic Sf. Vasile cel Mare. Dă o mână de ajutor atât la curăţenie, cât şi la bucătărie, ori de câte ori i se cere, chiar şi din proprie iniţiativă. Simte o atracţie din ce în ce mai mare pentru biserică.

„Georgiana şi-a găsit prieteni printre colegii săi aflaţi cam în aceeaşi situaţie poate şi pentru că în mijlocul lor nu se simte discriminată", ne-a explicat dirigintele Georgianei, Cristina Bujeniţă-Crăciun.

Singurul lucru pe care mama Georgianei, Rodica Drăghici, şi-l doreşte în acest moment este acela ca soţul ei să-şi găsească un loc de muncă. „Eu încă nu pot să merg la serviciu, pentru că nu am cu cine să-l las pe cel mai mic membru al familiei noastre, care are abia doi ani şi opt luni, dar soţul meu ar putea să muncească", spune Rodica Drăghici.

Singurii bani pe care îi câştigă părinţii Georgianei provin din munca în agricultură, cu ziua.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite