Galaţi: O puzderie de terenuri artificiale vă aşteaptă la o „miuţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi concurenţa este mare, tarifele rămân neschimbate de ani de zile pentru că altfel administratorii ar ieşi în pierdere. Tarifele variază între 50 şi 80 de lei pe oră în timpul zilei şi între 60 şi 100 de lei atunci când acestea sunt aprinse.

Dacă în urmă cu câţiva ani cel care îşi făcea un teren de fotbal cu gazon sintetic dădea lovitura pe plan financiar şi câştiga o grămadă de bani, acum acestea s-au înmulţit considerabil, iar administratorii lor încep să simtă la buzunare.

Chiar şi aşa ei nu pot reduce tarifele pentru că ar ieşi în pierdere aşa că preferă să le menţină cuprinse între 50 şi 80 de lei pe oră în cazul în care nu sunt folosite instalaţiile de nocturnă şi între 60 şi 100 de lei, atunci când acestea sunt aprinse.

Mulţi dintre cei mai vechi pe piaţa acestui tip de afacere au „uitat" să umble la tarife chiar şi de trei ani de zile şi nu pentru că n-ar fi simţit nevoia unui venit suplimentar, ci din teama de a pierde şi fărâma de clienţi pe care o mai aveau.

Tarife pentru toate buzunarele

Unul dintre cele mai vechi terenuri de fotbal cu gazon sintetic este cel de la Liceul Dunărea. Acolo ora de joc cu lumină de la instalaţia de nocturnă este 90 de lei, iar cea în timpul zilei este de 80 de lei. Din păcate, acolo nu se poate juca decât până la ora 22.00, cel mai târziu, pentru că vecinii de la blocurile din jur au reclamat gălăgia pe care o făcea jucătorii.

Cel mai mic tarif, indiferent dacă este zi sau noapte, se practică la terenul de la Plaja Dunărea. Acolo amatorii de mişcare plătesc 60 de lei, tariful fiind păstrat nechimbat încă de la înfiinţarea terenului.

Un alt tarif extrem de mic este practicat de conducerea Direcţiei Judeţene pentru Sport Galaţi: 70 de lei. La terenul din spatele fostei Săli a Sporturilor, amatorii de mişcare beneficiază la acest tarif de vestiare şi duşuri. Noaptea, se adugă şi iluminatul artificial aşa că ora de închiriere costă 90 de lei.

În Complexul Sportiv Ambasador de la Grădina Publică ora de fotbal costă 100 de lei, dar terenul este extrem de solicitat chiar şi în timpul săptămânii. Tot 100 de lei este tariful şi la Gara CFR, la terenul lui Ion Viorel, în vreme ce la Şcoala 40 preţul este de 90 de lei pe oră.

Fotbal... în pădure

Dacă vreţi să evadaţi din oraş cu mingea la subraţ puteţi alege Olympic House, la vreo doi kilometri după Metro pe partea dreaptă cum mergi spre Vânători. Şi acolo „gradul de ocupare" este extrem de mare, dar mai puteţi prinde un loc luni sau miercuri seara, ori în week-end când terenul nu este rezervat.

Dacă tot vă simţiţi prea aproape de aglomeraţia urbană, la 10 kilometri mai încolo, în adâncul Pădurii Gârboavele se poate juca o miuţă la Complexul Stejarul sau la Complexul Pibunni. La primul dintre ele, ora de joc în timpul zilei costă 80 de lei iar noaptea 100 de lei, în vreme ce la Pibunni tariful este mult mai „de vară": 50 de lei pe timp de zi şi 70 de lei cu instalaţia de nocturnă.

Terenuri de fotbal mai sunt şi la Grupul Şcolar Sfânta Maria, la Şcoala 28, la Grupul Şcolar „Anghel Saligny", dar şi la Şcoala 11.

Din ce în ce mai mulţi!

În acest moment există peste 20 de terenuri de fotbal amenajate pe platourile de sport ale şcolilor şi alte 10 în stadiul de contractare sau de construcţie.

Cele mai multe au fost închiriate investitorilor care s-au obligat la rândul lor să lase terenurile libere pentru elevii şcolilor în timpul cursurilor, să plătească tot ceea ce consumă (curent, gaze naturale sau apă rece) şi să pună la dispoziţia şcolii terenurile atunci când sunt competiţii anunţate cu mult timp înainte.

„Nu prea mai este o afacere pentru ei, sunt cam două-trei terenuri în fiecare cartier al oraşului şi deja nu mai sunt clienţi. Noi le spunem celor care vor să se apuce de astfel de afaceri că nu prea mai merge, dar ei se încăpăţânează să meargă mai departe", spune inspectorul şcolar adjunct Onuţ Atanasiu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite