Galaţi: O mamă cu nouă copii riscă 15 ani de închisoare pentru că a furat curent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia s-a legat ilegal la reţeaua electrică, pentru a da lumină copiilor, ca să îşi facă lecţiile. Acum, riscă puşcăria. Cel mai mic dintre micuţi are un an şi patru luni, iar cel mai mare are 18 ani şi îşi ajută părinţii la vânzarea de fier vechi ca să supravieţuiască.

Citiţi şi:

„Poliţistul Anului", dosar penal pentru furt

Caz dramatic în Galaţi. Aglăiţa Ţuţuianu (39 de ani), o mamă cu nouă copii, riscă ani grei de puşcărie pentru că a încercat să le ofere copiilor săi o şansă în viaţă.

Femeia, de loc din Pechea, s-a mutat la Galaţi împreună cu concubinul său şi cei nouă copii în noiembrie 2009. S-au aciuat la marginea oraşului unde şi-au construit o casă modestă, din paiantă.

Viaţă de pe o zi pe alta

Cinci din cei nouă copii merg la şcoală, dar familia nu a avut bani să se racordeze legal la reţeaua electrică. Mama micuţilor a luat decizia de a se lega direct la instalaţia electrică cu un cablu, ocolind echipamentele de măsurare, pentru ca seara copiii să aibă lumină ca să-şi facă lecţiile.

A fost prinsă furând curent şi s-a ales cu dosar penal.

Nu am găsit-o acasă pe Aglăiţa Ţuţuianu pentru că era plecată cu băiatul cel mai mare, de 18 ani, să muncească ca zilieri, ca să asigure familiei o pâine pe masă.

În căsuţa de la marginea oraşului, de pe strada Garofiţei, l-amgăsit pe concubinul femeii şi pe ceilalţi copii.

„Suntem săraci şi am vrut să ţinem copiii la şcoală. Doar seara deschideam lumina ca să înveţe ei. Televizor nu avem pentru că ni l-a spart proprietarul casei unde am stat cu chirie", ne-a declarat tatăl copiilor, Ovidiu Dumitran (39 de ani).

Familia face eforturi pentru plăti cei 831 de lei, care reprezintă contravaloarea curentului electric consumat în decursul celor trei luni cât a fost racordată ilegal la reţeaua electrică. Însă le este foarte greu.

Mai mult decât atât, anchetatorii nu au vrut să audă nici un fel de scuze şi, luni, Aglăiţa Ţuţuianu a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi pentru furt calificat, infracţiune pentru care riscă să primească până la 15 ani de închisoare.

„Dacă am găsi scuze pentru orice om sărac care fură, nu ştiu unde am ajunge. În orice caz, mă îndoiesc că instanţa îi va aplica o pedeapsă cu executare, chiar dacă am cere noi", ne-a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Veronica Dumitrache, care s-a şi ocupat de instrumentarea cazului.

O şansă pentru nouă copii

Aglăiţa şi Ovidiu încearcă să demonstreze acum că sunt de bună credinţă şi au achitat deja 200 de lei, urmând să plătească şi diferenţa.

„Vrem să tragem legal curent. Ne costă 1.700 de lei, dar o să o facem pentru că vrem să înveţe copii, să aibă şi ei o şansă în viaţă şi să nu trăiască de pe o zi pe alta ca noi", ne-a declarat printre lacrimi tatăl micuţilor, Ovidiu Dumitran.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite