Galaţi: O firmă brăileană are o datorie record către Direcţia Vamală: peste 25 milioane de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firma avea activitate în prelucrarea lemnului Foto: Adevărul
Firma avea activitate în prelucrarea lemnului Foto: Adevărul

 Potrivit instanţelor judecătoreşti, Directia Regionala Pentru Accize si Operatiuni Vamale Galati are de incasat 105.000.000 de lei de la o societate comerciala din Braila.

O societate din Brăila cu activitate în domeniul prelucrării lemnului, a cumpărat, în leasing, în anul 2003, o instalaţie industrială, de la o firmă elveţină, firmă care era şi acţionar majoritar la societatea brăileană.  Termenul de încheiere a opraţiunii, acordat de către autoritatea vamală din Brăila a fost anul 2010.

“În anul 2007, DJAOV Brăila a constatat că instalaţia respectivă, care nici măcar nu fusese pusă în funcţiune, a fost revândută unei firme din Constanţa, fără ca autoritatea vamală să fie înştiinţată, conform legii,  despre noua destinaţie vamală dată instalaţiei”, a declarat Sorin Niţă, purtător de cuvânt al DRAOV Galaţi.

Direcţia Regională Pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi a întocmit actele de impunere pentru recuperarea drepturilor vamale datorate de către firma brăileană, născute ca urmare a nerespectării obligaţiilor legale referitoare la regimul vamal solicitat, instituind şi sechestru asigurator asupra mijloacelor fixe ale societăţii.

„Acţiunea a fost contestată în instanţă,  însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv şi irevocabil în sensul menţinerii actelor de impunere pentru recuperarea sumei de 105.000.000 lei, ca fiind temeinice şi legale”, a mai spus Sorin Niţă.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite