Galaţi: Mâncare pentru studenţi, la preţuri “a la Parlament”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mancarea este cu aproape 50% mai ieftină decât la orice “plimbă-tavă” din oraş. Foto: Bogdan Dimofte
Mancarea este cu aproape 50% mai ieftină decât la orice “plimbă-tavă” din oraş. Foto: Bogdan Dimofte

Aglomeraţie mare ieri, la deschiderea cantinei studenţeşti din Campusul Cuza. Sute de studenţi s-au îngămădit să mănânce „la preţ de producător", aşa cum îi place să spună directorului Direcţiei Administrative Cămine-Cantine, Cezar Bichescu

Bucătăresele au pregătit pentru masa de prânz ciorbe, felul doi şi deserturi la preţuri la fel de apetisante ca şi bucatele.

„Ciorbele costă între unu şi 3,5 lei, spaghetele cu sos 0.80 de bani, tochitura cinci lei, garniturile costă între unu şi 1,7 lei, iar grătarele sau ciocănele de pui costă între doi şi 3,7 lei. Avem şi prăjituri, care nu costă mai mult de 2,7 lei, iar apa minerală costă trei lei bidonul de jumătate de litru", spune casiera de la cantină care ne-a explicat şi faptul că adaosul comercial nu este mai mare de 20% şi se aplică doar la câteva alimente. În rest, profitul cantinei trebuie să fie zero.

Criza prin care trece întreaga societate se răsfrânge şi asupra personalului cantinei, plătit în totalitate de la Ministerul Educaţiei.

„Cu o leafă de 600 de lei pe lună, nu cred că mai stau mult pe aici", ni s-a plâns una dintre bucătărese.

Studenţii trebuie să ştie că le sunt luate în calcul atât sugestiile, cât şi reclamaţiile referitoare la meniurile zilei.

„Există un fel de condică în care studenţii îşi pot scrie preferinţele culinare. În funcţie de acestea, noi pregătim şi meniul. Bine, acum n-o să pregătim somon, dacă unul dintre studenţi ne cere acest lucru", spune râzând Cezar Bichescu.

Cantina

Cele mai căutate mâncăruri sunt cartofii prăjiţi şi grătarele. Acestea din urmă sunt preparate pentru cină, care nu se poate întinde mai târziu de ora 20.00. Accesul în cantină este permis doar pe baza legitimaţiilor sau carnetelor de studenţi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite