Galaţi: Mâine începe festivalul "Grigore Hagiu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitori, autori şi oameni de cultură din mai multe judeţe ale ţării, la care se vor adăuga 10 personalităţi culturale din Bucureşti, Iaşi şi Chişinău, vor participa în acest week-end şi în prima zi a săptămânii viitoare la ediţia a 19-a a Festivalului Naţional de Poezie „Grigore Hagiu"

Prima zi a festivalului va fi mai degrabă un pelerinaj cultural pe la mai multe obiective din Galaţi.

"Cei care vor veni la acest festival vor putea vizita Biblioteca VA Urechia, vor putea participa la un simpozion la Casa Cuza şi vor putea vizita Muzeul Satului de la Pădurea Gârboavele", spune Florina Diaconeasca, purtătorul de cuvânt al bibliotecii gălăţene.

A doua zi a festivalului va începe la Biblioteca orăşenească din Târgu Bujor care poartă chiar numele marelui scriitor. Pe lângă evocările şi amintirile care vor fi depănate, organizatorii au pregătit şi o lansare postumă de carte: „Jurnal de vise", prezentată chiar de sora poetului, pictoriţa Gina Hagiu. Tot duminică, şi tot la Biblioteca din Tg. Bujor va fi acordat şi premiul Primăriei pentru cartea anului.

Pentru ultima zi a festivalului, organizatorii au pregătit o expoziţie de fotografie "Plaiuri natale", dar şi decernarea diplomelor de excelenţă "Prietenii lui Grig", toate acestea urmând să aibă loc la Biblioteca VA Urechia din Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite