Galaţi: Maidanezii bântuie campusul studenţesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinele comunitar, prietenul studentului căminist! Foto: Bogdan Nistor
Câinele comunitar, prietenul studentului căminist! Foto: Bogdan Nistor

Conducerea Campusului spune că a făcut zeci de sesizări la Primărie dar au rămas fără rezultat. Cei mai mulţi studenţi căminişti sunt deranjaţi de lătratul câinilor comunitari, mai ales noaptea şi în sesiuni.

Alături de cei peste 3.000 de studenţi care locuiesc în căminele campusului universitar „A.I. Cuza" trăiesc, de câţiva ani buni, şi vreo 40 de câini comunitari. Deşi au făcut nenumărate adrese către Primărie, administratorii complexului spun că nimeni nu a luat până acum nicio măsură.

"Am făcut ultima adresă, pe 27 iulie 2009, de fapt o revenire la o altă adresă, din 16 iunie. Prin august-septembrie, au venit nişte hingheri, fără să anunţe pe nimeni din administraţia campusului şi au strâns câţiva câini. Femeile de serviciu mi-au spus că au capturat cam 10 animale. De atunci n-au revenit", spune nemulţumit administratorul campusului, Cezar Bichescu.

Căminul E, „păzit" bine

Există şi tineri care hrănesc câinii care-şi fac veacul prin zonă. Cei mai „atenţi" cu animalele sunt studenţii din căminul E. Acolo există de altfel şi cea mai mare comunitate de maidanezi,vreo 15.

„Cum să nu le dau de mâncare când ei sunt pentru noi ca nişte paznici ? Aţi văzut cum era să vă muşte unul, pentru că nu vă cunoaşte. Pe noi, studenţii, nu ne latră", spune un tânăr care se laudă chiar că mai ia din când în când în cameră câte un căţel şi-i face o „băiţă"!

Vinovată de înmulţirea excesivă câinilor în zona căminului E este şi municipalitatea, care le permite romilor din acea zonă să trăiască într-o mizerie de nedescris.

Chiar în vecinătatea cantinei studenţeşti, am mai găsit vreo cinci câini, mult mai paşnici decât cei de la căminul E. Şi la intrarea în Căminul G, erau câţiva câini, care se bucurau de soarele de afară, tolăniţi pe peticele de iarbă îţite din zăpadă. Nici aceştia nu păreau flămânzi, semn că fuseseră hrăniţi, probabil de către studenţi. Probabil că nu prin metoda „aruncat de la geam", care mai nou este complet interzisă.

„Studenţii care aruncă mâncare pe geam riscă excluderea din cămin. Anul trecut am avut un astfel de caz. Cu siguranţă câinii sunt hrăniţi în alt mod", mai spune Cezar Bichescu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite