Galaţi: Mai bine mai târziu decât niciodată! Studenţii geniali pleacă în sfârşit în vacanţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o întârziere de peste o lună şi jumătate, studenţii merituoşi pot să înceapă să-şi facă bagajele pentru a pleca în tabăre pe banii statului.

191 de studenţi cu rezultate deosebite, de la cele 15 facultăţi ale Universităţii Dunărea de Jos, au primit zilele trecute vestea cea mare, de la Liga Studenţilor: vor pleca în vacanţe gratuite la munte sau la mare. Asta după ce, din luna iunie şi până pe 5 august, ei au fost în permanenţă în „ceaţă" totală legată de acest subiect.

Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret a tot amânat licitaţia pentru prestatorii de servicii cu care urma să contracteze taberele studenţeşti din cauza unor contestaţii, iar procedurile legale au prelungit reluarea ei pentru începutul lunii august.

„Acum ştim că avem 191 de studenţi care vor pleca la munte, la Sinaia sau Pârâul Rece, sau la mare, la Costineşti. Este vorba despre pensiuni sau hoteluri de minimum două stele, cu camere de 2-3 persoane. Pot să vă spun că sunt locaţii de succes, în care s-a mai mers şi în anii anteriori", spune directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Galaţi, Cristi Mortu.

De altfel, instituţia pe care acesta o conduce este cea care a contractat biletele pentru vacanţele studenţilor.

Studenţii gălăţeni, aleşi pe sprânceană de către conducerile facultăţilor, strict în funcţie de rezultatele academice, vor pleca în cinci serii la mare (prima serie începe chiar mâine şi durează şapte zile) şi în patru la munte.

„Dacă cei mai mulţi studenţi au fost mulţumiţi că în sfârşit au venit biletele de vacanţă, au fost şi câţiva supăraţi, care au spus că şi-au programat deja alte plecări sau unii chiar s-au angajat", spune Cristina Bolea, secretarul general al Ligii Studenţilor din Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite