Galaţi: Mai bine căpşunar, decât muritor de foame

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şomerii gălăţeni pot merge la cules căpşuni în Spania
Şomerii gălăţeni pot merge la cules căpşuni în Spania

Salariul oferit de angajatorul spaniol este de 37 de euro pe zi, iar timpul de lucru, de 39 de ore pe săptămână.

Veşti bune pentru şomerii gălăţeni. O firmă din Spania caută români pentru cules de căpşuni în regiunea Huelva.

Potrivit unui anunţ postat pe pagina web a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi, sunt disponibile 400 de locuri de muncă, iar celor interesaţi nu li se cere să aibă experienţă sau să cunoască vreo limbă străină.

„Oferta a fost deja postată pe site-ul nostru. Muncitorii vor lucra 39 de ore pe săptămână şi sunt plătiţi cu 37,81 de euro pe zi. Salariile vor fi achitate lunar prin transfer bancar, iar din suma totală se reţin cheltuielile salariale de 2% şi cuantumul asigurărilor sociale. Durata contractului este de trei luni, începând cu data de 15 februarie 2011", ne-a declarat Nicoleta Harţegan , purtătorul de cuvânt al AJOFM.

Conform anunţului, angajatorul oferă şi cazarea, însă doar pentru femei. Acestea vor plăti, simbolic, un euro pe noapte. Bărbaţii, însă, nu pot fi cazaţi la firma respectivă.

Cei interesaţi trebuie să depună la Agentia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă o copie după buletin, un CV în limba română, certificat de cazier (fără antecedente penale), adeverinţă medicală (apt pentru muncă).

Alte cerinţe: rezistenţă fizică la efort prelungit şi vârstă corespunzătoare activităţilor agricole sezoniere. Anunţul este valabil până în 19 noiembrie 2010. Mai multe informaţii pot fi obţinute de pe pagina web eures.anofm.ro.

Anul trecut, prin reţeaua EURES (European Employment Services) au fost angajaţi peste 2.000 de români, dintre care aproximativ 90% în agricultură. Ţările preferate pentru destinaţii de muncă sunt Spania, Germania, Italia şi Marea Britanie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite