Galaţi/ Magistraţii pleacă în avocatură după scăderea salariilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decanul Baroului le-a transmis magistraţilor că au două luni pentru a-şi da demisiile ca să poată rămâne în avocatură
Decanul Baroului le-a transmis magistraţilor că au două luni pentru a-şi da demisiile ca să poată rămâne în avocatură

La examenul din 1 noiembrie pentru intrarea în Baroul Galaţi s-au înscris 60 de procurori, judecători şi consilieri juridici. Hotărârea acestora vine după decizia Guvernului de reducere cu 25% a salariilor.

Cu toate că nu recunosc deschis acest lucru, motivul acestei masive „migraţii" este evident.

„Nu pentru reducerea salariilor am hotărât să fac acest pas. După ieşirea la pensie doresc să îmi continui activitatea în domeniu", ne-a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Veronica Dumitrache.

Şi un coleg al acesteia susţine că intrarea în Barou nu este decât o asigurare în cazul în care, din diverse motive, nu ar mai putea activa în magistratură. „Chiar dacă mai am 30 de ani până la ieşirea la pensie, am considerat că este mai bine să am această opţiune", ne-a precizat, la rândul său, Marcel Codiţă, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Decanul Baroului Galaţi are însă o poziţie mai nuanţată vizavi de acest subiect. „În cererile depuse la Barou nu menţionează că motivul pentru care vor să intre în avocatură este reducerea salariilor cu 25%, dar îmi imaginez că nici bine nu le este din cauza acesteia", ne-a declarat avocatul Mircea Breahnă.

Cert este că magistraţii vor avea o surpriză de proporţii. Judecătorii şi procurorii trebuie să aducă dovezi că şi-au dat demisia din profesiile actuale pentru a rămâne avocaţi, ceea ce este puţin probabil.

„De la momentul în care primesc acceptul nostru pentru intrarea în avocatură, au la dispoziţie două luni ca să-şi dea demisia din magistratură, în caz contrar nu pot rămâne avocaţi, nici măcar suspendaţi", ne-a precizat decanul Baroului Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite