Galaţi: Lucrările la parcul eolian de la Frumuşiţa încep în august. Investiţia este de 80 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul va avea o capacitate de 50 MW, iar investiţia de 80 de milioane de euro va fi finanţată de Electrica SA. Lucările vor fi gata în circa doi ani.

Potrivit directorului Electrica SA, Ioan Folescu,  în august se vor obţine avizele de construcţie pentru o investiţie de 160 milioane euro în două parcuri parcuri eoliene de importanţă strategică pentru companie, la Chirnogeni, în judeţul Constanţa, şi în Frumuşiţa, judeţul Galaţi.

"Cele două parcuri vor avea fiecare o capacitate de 50 MW. Sperăm ca în acest an să încheiem şi contractul cu furnizorul turbinelor şi să avem şi autorizaţiile de construcţie. Lucrările se vor derula pe o perioadă de doi ani", a afirmat Folescu.

Folescu a mai precizat că Electrica va lansa în termen de 30 de zile anunţul pentru organizarea licitaţiei în urma căreia va selecta furnizorul turbinelor.

Prin construcţia celor două parcuri eoliene, compania de stat Electrica va deveni o companie energetică integrată, cu operaţiuni de producţie, distribuţie şi furnizare a electricităţii.

Autorităţile locale sunt încântate de veste. "Vom avea avantaje şi la nivelul administraţiei locale, pentru că vom încasa sume frumoase din impozite şi concesiuni, dar nu este de neglijat nici faptul că vor apărea locuri de muncă în zonă", ne-a declarat Ioan Munteanu, primarul comunei Frumuşiţa.

La finele anului 2009 în România erau doar câteva turbine, cu o capacitate de 14 MW în total, iar anul trecut capacitatea instalată a crescut la 454 de MW. Potrivit estimărilor RWEA, în acest an vor fi instalaţi alţi 703,5 MW.

În total, la finele anului 2013, România va avea turbine eoliene de 4.013 MW.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite