Galaţi: Lăptăria care a salvat satul Negrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica este singurul loc unde se pot angaja sătenii
Fabrica este singurul loc unde se pot angaja sătenii

 Pentru mica localitate Negrea, existenţa fabricii de lapte a firmei Cosmilact este o adevărată mană cerească. Aproape jumătate dintre cei 600 de locuitori ai satului Negrea (care ţine de comuna Schela), sunt în simbioză cu fabrica de lapte şi produse din lapte, care le influenţează decisiv vieţile.

Firma are 30 de angajaţi cu carte de muncă, dar colaborează cu circa 300 de persoane. Unii sunt furnizori de cereale pentru ferma zootehnică a societăţii, alţii sunt furnizori de lapte, alţii prestează diferite munci sezoniere.

„Lăptăria ne ţine în viaţă”

Sătenii recunosc că fără Cosmilact viaţa lor ar fi fost mult mai grea. „Dacă nu erau ei, nu avem unde să lucrez, aş fi trăit din munca la câmp, adică foarte greu. Lăptăria ne ţine în viaţă”, ne-a spus unul dintre angajaţii firmei.

Autorităţile locale sunt şi ele mulţumite de colaborarea cu firma amintită. „Societatea Cosmilact a virat anul trecut impozite locale de circa  5.000 de lei, bani pe care i-am investit în asfaltarea unei străzi, am refăcut bordurile şi trotuarele. Am mai pus noi ceva şi am făcut treabă”, a declarat Iacov Bărceanu, primarul comunei Schela.

„Firma ajută mult comunitatea locală. Patronii au modernizat societatea cu fonduri europene în 2005, iar de curând au chiar şi o fermă de vaci aduse din Olanda. Aşa pot oferi şi locuri de muncă locuitorilor din Schela”, a mai spus Iacov Bărceanu.  

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite