Galaţi: Investitorii se refugiază de criză în Zona Liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul prin Zona liberă a crescut masiv
Traficul prin Zona liberă a crescut masiv

Atraşi de facilităţile de care pot beneficia, patronii şi-au orientat afacerile în Zona Liberă astfel încât, în prezent cele 137 de hectare sunt ocupate în proporţie de 75%. Aşa se face că după un an de criză, Zona Liberă Galaţi se poate lăuda cu rezultate financiare record.

Este vorba despre un profit de peste 700.000 de lei, înregistrat la finele lunii noiembrie, rezultat egal cu cel din decembrie 2008.

Am înregistrat un salt între 40-90% de la un trimestru la altul, fapt ce ne îndreptăteşte să credem că la finele anului 2009 vom avea un profit atât în cifră brută cât ţi în cifră netă care va depăşi cu mult cifrele indicate pe anii anteriori", a declarat George Dudu, şeful departamentului de marketing din Zona Liberă Galaţi.
Acesta a explicat că rezultatele financiare înregistrate anul acesta s-au datorat ca urmare a noilor contracte încheiate în 2009 dar şi intrării în plată a celor semnate în urmă cu un an. Una dintre cele mai mari contribuţii o are investiţia anunţată de Enel care intenţionează să construiască în Zona Liberă cea mai mare hidrocentrală din SE Europei. Firma are concesionată la Galaţi o suprafaţă de 38,6 hectare, pe o perioadă de 49 de ani.

Alte firme mai vechi sunt B&A total Invest care a concesionat 0,2 ha pentru a investi într-o platformă betonată, Port Bazin Nou cu 7,4 ha, firma spaniolă Aceros Especiales SA, etc", a mai spus George Dudu. În prezent, sunt în derulare 18 contracte de concesionare, precum şi 22 de contracte de închiriere şi utilizare a unor spaţii în scopuri de comercializare sau tranzitare a unor mărfuri.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite