Un gălăţean a construit Trabantul electric care parcurge 200 de kilometri cu viteza maximă de 90 km/h

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua maşină a „căpătat" şi o superbă culoare „roşu Ferrari" şi este lăcuită cu perle.

Enervat la culme de creşterile constante ale preţului la carburanţi, părintele Trabantului electric - omul de afaceri gălăţean Marin Dobre - a pregătit un nou model de vehicul electric, pe care l-a denumit simbolic „Trabant 002".


„Noul model are parametri superiori celui vechi. În primul rând, cutia de viteze este modificată şi poate asigura autoturismului o viteză net superioară modelului «001». Cutia de viteze a fost scoasă de la un model din 1998, de 1,1 litri. În al doilea rând rând, acumulatorii pot să ţină chiar şi până la 200 de kilometri, spre deosebire de alte modele de oraş care nu ţin mai mult de 100", spune Marin Dobre.


Cum în oraş cea mai mare limită de viteză este de 70 km/h, Marin Dobre va putea cu greu să-i dea „blană" până la 80-90 km/h cât poate duce noul model.
Odată îmbunătăţit, „Trabant 002" nu putea să nu capete şi un aspect fizic pe măsură. Părintele Trabantului electric i-a aplicat o vopsea „roşu Ferrari" peste care a aplicat un strat cu perle, ceea ce-i conferă o strălucire inedită.


Omul nostru a cheltuit pentru acest model mai bine de 6.000 de euro, bani cu care putea să-şi cumpere un automobil electric puţin rulat, dar el s-a încăpăţânat să-i investească într-un Trabant.

Odată terminat, modelul este acum pregătit pentru a satisface visul de câţiva ani al lui Marin Dobre.


Raliu Galaţi-Brăila!


„Vreau să facem o cursă cu automobile electrice, între Galaţi şi Brăila pe varianta lungă, pe la Vădeni, dar fără implicarea autorităţilor din cele două oraşe nu putem face nimic. În ţară sunt mulţi posesori de autovehicule electrice cu care am discutat şi ar vrea să participe la această cursă", povesteşte părintele Trabantului electric.


Colecţia lui Marin Dobre numără acum şase autovehicule Trabant. Printre ele, un „Trabi" decapotabil, o limuzină lungă de peste şase metri şi două autovehicule electrice.
Colecţionarul gălăţean nu vrea să se oprească aici. El pregăteşte acum un nou model - „revoluţionar", zice el - cu motoare care vor acţiona direct roţile din spate.
„De data aceasta, voi face experimentul pe un autoturism Opel. Cred că va ieşi foarte interesant, pentru că practic dispar planetarele şi cutia de viteze", mai spune Marin Dobre.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite