Galaţi: Încasări record la Finanţe într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În primele două de la începerea programului, 500 de gălăţeni au ajuns la Fisc
În primele două de la începerea programului, 500 de gălăţeni au ajuns la Fisc

De frică să nu fie amendaţi sau obligaţi să achite penalizări, sute de gălăţeni au înfruntat cele minus 18 grade de afară pentru a-şi plăti impozitele. Aşa s-a întâmplat pe 25 decembrie, când a fost ultima zi de plată a datoriilor către bugetul statului, ocazie cu care Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi  a avut parte de încasări record.

„Pe 25 ianuarie, am încasat 16,6 milioane de lei de la contribuabilii care au venit să-şi plătească obligaţiile fiscale aferente lunii decembrie 2009”, a declarat George Marinescu, purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi.

Citeşte şi : Sute de gălăţeni au invadat Fiscul de frica amenzilor

Galaţi:Restanţierii mai au doar o zi pentru a-şi achita datoriile către stat

De cinci ori mai mulţi bani decât într-o zi obişnuită

Potrivit datelor prezentate de Direcţia de Finanţe, încasările înregistrate pe 25 ianuarie au fost de aproape cinci ori mai mari decât sumele colectate într-o zi  obişnuită. Astfel, dacă în cele 17 zile lucrătoare din perioada 1-24 ianuarie 2010.

s-a încasat un total de 63 de milioane de lei, respectiv 3,7 milioane de lei pe zi, în ziua de 25 ianuarie,  încăsările s-au ridicat la 16,6 milioane de lei.
Pe de altă parte, George Marinescu a spus că încasările de la contribuabili pe toată luna ianuarie au fost mult mai mari decât cele din aceeaşi perioadă a anului trecut.
„De la începutul anului şi până în prezent, la bugetul general consolidat s-au adunat 79,6 milioane lei , reprezentând 111% faţă de perioada echivalentă a anului 2009”, a adăugat purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi.

Cu toate acestea, încă mai sunt contribuabili care au neglijat obligaţiile faţă de bugetul statului motiv pentru care, cei care vor ajunge la Finanţe începând cu 26 ianuarie, vor fi penalizaţi cu 0,1% din din soldul debitului neachitat pentru fiecare zi de întârziere.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite