Galaţi: Hoţi de lemne prinşi de poliţiştii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arborii au fost tăiaţi dintr-o pădure aparţinând ANIF Galaţi
Arborii au fost tăiaţi dintr-o pădure aparţinând ANIF Galaţi

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Oancea au descoperit ieri o cantitate impresionantă de material lemnos în mai multe căruţe, pentru care cei patru bărbaţi care deţineau atelajele nu deţineau documente legale.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că cele patru persoane asupra cărora s-a găsit materialul lemnos locuiesc în comuna Oancea, judeţul Galaţi, şi au vârste cuprinse între 23 şi 38 ani şi transportau 81 de arbori tăiaţi dintr-o pădure aparţinând ANIF Galaţi fără a avea aprobare.

"Întreaga cantitate de material lemnos, atelajele şi uneltele folosite la tăierea arborilor au fost indisponibilizate la sediul sectorului şi s-a întocmit adresă către Ocolul Silvic Galaţi în vederea stabilirii prejudiciului", a declaratMarcel Antohe, purtătorul de cuvânt al IJPF Galaţi.

Cei patru bărbaţi s-au ales cu dosare penale pentru tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate şi furt de arbori.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite