Exclusiv/Galaţi: Dosarul penal al directorului Teatrului Muzical, lăsat la prăfuit într-un fişet al Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De patru ani de zile ancheta care îl vizează pe Florin Melinte bate pasul pe loc, iar dosarul se plimbă între Poliţie şi Parchet.Directorul Teatrului Muzical este cercetat pentru abuz în serviciu şi delapidare, fiind acuzat că a dat afară abuziv zeci de angajaţi ai teatrului şi că a achiziţionat materiale pentru costume, decoruri şi instalaţii sanitare la preţuri de cinci ori mai mari.

Citiţi şi:

Scandal la Teatrul Muzical cu mascaţi şi artişti ţepuiţi / Balerinii Teatrului de Operă şi Balet din Kiev au refuzat să urce pe scenă chiar înainte de ridicarea cortinei

Noua conducere a Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi nu are o explicaţie pentru faptul că urmărirea penală începută în 2006 în cazul directorului Teatrului Muzical „Nae Leonard", Florin Melinte, nu s-a finalizat nici până astăzi.

Acesta este acuzat de abuz în serviciu contra interselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice şi delapidare.

Cercetat pentru delapidare

Dosarul a revenit la Poliţie de mai multe ori pentru completarea urmăririi penale, dar a trecut şi pe la DNA, în 2008, pentru a fi retrimis apoi la Parchet.

„Nu ştiu de ce nu s-a finalizat urmărirea penală până acum. Este ciudat pentru că perioada este foarte mare. Dosarul a primit un alt număr în 2009, dar cercetările au început în 2006. O să verific care este motivul pentru care nu s-a dat o soluţie până acum", ne-a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Ionel Gâlcă.

Acuzaţiile care i se aduc directorului Teatrului Muzical sunt foarte grave, iar conducerea sindicatului din instituţia de cultură susţine că autorităţile locale şi organele de control financiar au girat ilegalităţile comise de-a lungul timpului.

Cea mai cunoscută dintre acestea este concedierea abuzivă a zeci de artişti din teatru. Aceştia au acţionat în judecată instituţia şi ulterior au fost reîncadraţi, primind şi salariile restante cu dobânzile aferente.

„Achiziţiile nelegale din teatru s-au făcut cu acordul Serviciului Financiar din Primărie, care l-a descărcat întotdeuna de gestiune pe domnul Melinte. A cumpărat materiale pentru costume, decoruri şi instalaţii sanitare la preţuri de cinci ori mai mari decât cele de pe piaţă.Nu vă spun că licitaţiile au fost câştigate întotdeuna de aceeaşi firmă. A angajat colaboratori pentru fiecare premieră, cu toate că aveam solişti şi dirijori în teatru, plătindu-i cu sute de milioane de lei", ne-a declarat vicepreşedintele Sindicatului din Teatrul Muzical, Mircea Holiartoc.

Artişti neplătiţi în turneu

Un alt caz cunoscut este turneul organizat în 2003, în Germania, Italia şi Austria, pentru care artiştii nu au fost plătiţi, justiţia stabilind ulterior că acestora li se cuvine suma totală de 20.000 de euro.

Am încercat în repetate rânduri să-l contactăm pe directorul Teatrului Muzical pentru un punct de vedere, dar aceasta nu a fost de găsit.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite