Galaţi: Fostul comandant al Jandarmeriei este acuzat de fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul de Control din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor a sesizat Parchetul Militar Iaşi în legătură cu mai multe presupuse infracţiuni comise de colonelul în rezervă Vasile Harabagiu, fost comandant al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Galaţi.

După 20 de ani în care s-a aflat la comanda jandarmilor gălăţeni, Harabagiu este acuzat de fals, uz de fals şi neglijenţă în serviciu. Reprezentanţii ministerului de resort susţin că Vasile Harabagiu a folosit nelegal două maşini de serviciu în perioada 30.05.2006-31.03.2009, cauzând instituţiei o pagubă de 9.908 lei.

Procurorii au considerat însă că acuzaţiile sunt nefondate şi au dispus încetarea urmării penale împotriva colonelului. „Cercetarea a fost făcută cu rea credinţă şi a fost menită să îl descrediteze", ne-a declarat Biatrice Martiş, avocata fostului comandant al IJJ Galaţi.

Toată povestea a pornit de la faptul că Vasile Harabagiu are domiciliul în Tecuci, şi făcea naveta zilnic întrucât sediul Jandarmeriei este la Galaţi. Corpul de control al Ministerului de Interne a concluzionat că fostul comandant a efectuat nejustificat 81 de curse totalizând 7.584 de kilometri.

„Miza acestei acţiuni este gradul de general, pe care Vasile Harabagiu are dreptul să-l primească, dar ministerul refuză să i-l acorde pentru că nu vrea să-i mărească pensia", susţine avocata Biatrice Martiş.

La rândul său, colonelul Vasile Harabagiu ne-a declarat că nu a consemnat toate deplasările pentru că acestea vizau deplasări în sprijinul oamenilor din localităţile afectate de inundaţii. Direcţia Generală de Control a cerut în justiţie retrimiterea dosarului la Parchet.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite