Facultatea Transfrontalieră de la Cahul va funcţiona patru luni pe banii Universităţii "Dunărea de Jos"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asta pentru că anul bugetar începe abia la 1 ianuarie şi până atunci universitatea gălăţeană nu poate primi niciun leu pentru extensia de la Cahul

Facultatea Transfrontalieră de la Cahul - extensie a Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi - îşi va desfăşura activitatea, până la sfârşitul anului 2010 fără fonduri de la Ministerul Educaţiei.

„Anul bugetar începe la 1 ianuarie, aşa că până atunci vom folosi bani din «sacul mare al universităţii»", spune prorectorul cu probleme legate de relaţia cu Republica Moldova şi Ucraina, Iulian Bârsan.

În aceste condiţii, universitatea va trebui să suporte plata celor aproximativ 70 de angajaţi care merg zilnic cu microbuzul la Cahul. În plus, trebuie constituită şi o mică baza materială cu care studenţii trebuie să-şi desfăşoare activitatea.

În acest an sunt înscrişi la Facultatea Transfrontalieră de la Cahul aproximativ 600 de studenţi, atât la ciclul de licenţă cât şi la master. Printre aceştia sunt şi 45 de studenţi care provin din promoţiile anterioare.

Anul universitar a început la Cahul pe 17 septembrie, cu două săptămâni mai devreme decât în România.

„Asta pentru că în Moldova anul universitar începe la 1 septembrie şi trebuia într-un fel să ne adaptăm şi noi", a mai spus Iulian Bârsan.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite