Galaţi: EMOŢIONANT În cărucior electric, Dragoş se încăpăţânează să meargă mai departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă nu poate să meargă de când s-a născut, Dragoş Judele a ajuns unul dintre cei mai buni elevi din şcoală. Colegii de clasă îl iubesc şi îl consideră egalul lor din toate punctele de vedere.

Dragoş Judele s-a născut cu o atrofie musculară spinală, din cauza căreia nu şi-a putut folosi niciodată unul dintre picioare. Părinţii au încercat tot felul de modalităţi de a-l face pe Dragoş să devină un copil la fel ca toţi ceilalţi, dar nimic nu a dat rezultate.

„La patru ani, l-am dus pe Dragoş în Ucraina, la Kiev, la un tratament cu celule Stem. Ne-a costat o grămadă de bani. Din păcate, din punct de vedere motor, nu s-a văzut nicio îmbunătăţire a stării lui Dragoş", povesteşte mama băiatului, Simona Judele.

De altfel, tratamentul de la Kiev nu a fost singurul încercat de părinţii lui Dragoş. Peste tot însă, medicii nu i-au putut recomanda decât kinetoterapie.

Se simte respectat

Din fericire, familia lui Dragoş nu a cedat şi a încercat să-i ofere tot ceea ce şi-a dorit. Mama i-a găsit băiatului un loc, încă din clasa întâi, la Şcoala Generală nr. 7 din Galaţi. Profesorii de aici şi colegii de clasă l-au integrat imediat. „Colegii mă respectă şi mă iubesc. Cel puţin, asta simt eu !", mărtueiseşte emoţionat Dragoş.

De altfel, copilul este la rândul lui foarte darnic şi are o relaţie cu colegii. „Atunci când are ceva care poate fi împărţit, nu ezită să o facă", spune mama copilului.

A primit un film cu „Bethoveen"

Profesorii spun despre Dragoş că este un elev foarte ambiţios. „Nu există întrebare la care Dragoş să nu fie cu mâna pe sus şi să ceară să răspundă", ne povestea diriginta băiatului, Mariana Chirilă. Acasă, lui Dragoş are o înclinaţie deosebită pentru lucrul manual: pictura, desenul, construcţiile din logo şi origami. Pe toate le face fie cu prietenii lui, fie împreună cu părinţii.

„De altfel, Dragoş nu a simţit niciodată vreo reacţie nelalocul ei din partea semenilor. De aceea, este un copil vesel, luminos, lumea îl remarcă peste tot", spune Simona Judele. Este vizitat des de prieteni, cu care se joacă fie pe calculator, fie Monopoly. Sărbătorile de iarnă l-au prins pe Dragoş cu gândul la un DVD original cu un film despre câini. Asta pentru că el are deja un câine real - un labrador pe care-l iubeşte foarte mult.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite