Galaţi: Drumurile naţionale şi judeţene vor fi blocate de nămeţi cel puţin până joi dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viscol la Galaţi
Viscol la Galaţi

DN 25 Galaţi-Tecuci este blocat de peste 24 de ore, iar autorităţile spun că nu vor reuşi să rezolve situaţia până joi dimineaţă.DN 25 Galaţi-Bârlad este şi el acoperit de gheaţă şi zăpadă, la fel ca toate drumurile judeţene şi comunale

Judeţul Galaţi este paralizat de ninsoare şi viscol. Primele două zile de iarnă s-au dovedit o piatră de încercare mult prea grea pentru autorităţi şi pentru instituţiile societăţile implicate în deszăpezire, aşa încât situaţia pare, în acest moment, scăpată de sub control.

Din păcate, asistăm la o situaţie dramatică. Mii de maşini sunt blocate în nămeţi pe drumurile judeţene şi pe DN 25 şi DN 26. Oamenii sunt disperaţi, mai ales că unii aşteaptă o mână de ajutor de peste 24 de ore, iar rezervele de hrană şi de carburat li s-au terminat.

Dincolo de implacabila constatare "Nu te pui cu viscolul", trebuie însă să remarcăm ineficienţa sfidătoare a celor plătiţi să gestioneze fluiditatea circulaţie pe drumurile din judeţ. Oameni care au avut la dipoziţie luni de zile pentru a se pregăti de impactul cu viscolul (faptul că vremea rea ne-a ocolit în ultimii ani nu este o scuză!) şi cu toate acestea nu au făcut aproape nimic.

Date fiind condiţiile, este un risc major să vă aventuraţi cu maşinile în afara oraşului. Vă puneţi în pericol nu doar maşina, ci şi viaţa. Prognoza meteo indică viscol, ninsoare şi ger pentru următoarele zile, autorităţile recunosc că nu pot face faţă, iar soluţia cea mai la îndemână este să renunţaţi, pentru o vreme, la orice plan de călătorie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite