Galaţi: Două fete de aur, la Limba română!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Galaţiul este singurul judeţ din ţară care are două premii întâi! Pentru Narcisa Codreanu este primul mare premiu, iar Gianina Druţă bifează a cincea sa realizare notabilă. Este îmbucurător faptul că ies în faţă şi alte şcoli din oraş, spărgând astfel monopolul olimpic al CNVA-ului.

Lotul reprezentativ al Galaţiului a obţinut şi în acest an rezultate foarte bune la Olimpiada de Limbă, Comunicare şi Literatură Română, care s-a desfăşurat la Arad, în perioada 31 ianuarie - 3 februarie. Elevii gălăţeni au obţinut două locuri I. Asta demonstrează faptul că tezele lor au fost cele mai bune din concurs, la fel ca şi prestaţia lor la proba orală.

Premianţii din acest an Narcisa Codreanu, de la Şcoala Nr. 17, eleva profesoarei Anca Barbu şi Gianina Druţă, o cunoştinţă mai veche de-a noastră, care, deşi elevă în clasa a XI-a, este pentru a patra oara laureată la Olimpiada naţională.

Cele două menţiuni au fost obţinute în acest an de Alina Bocaneală, în clasa a IX-a la CNVA, îndrumată de profesor Mariana Anton, şi de Radu Dragomir, clasa a X-a, tot la CNVA, îndrumat de profesor Mariana Lazanu.

"Bucuria noastră, sper să nu se supere CNVA-ul pe noi, este că s-au obţinut rezultate atât de frumoase şi de la alte şcoli din judeţ, semn că, la Galaţi, profesorii de română îşi fac datoria, nu doar cu constiinciozitate, ci şi cu pasiune, căci, pentru asemenea performanţe, este nevoie de pasiune", afirmă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Galaţi, Nicoleta Crînganu.

Dascălii sunt mulţumiţi

Profesorii de la Şcoala „Nichita Stănescu" remarcă faptul că toate aceste rezultate notabile vin de la copii obişnuiţi, care dau dovadă de foartă multă seriozitate.

"Pot să vă spun că diploma obţinută de Narcisa este o mulţumire maximă şi pentru mine. Şi vă spun acest lucru deoarece am lucrat foarte mult cu această elevă şi credeţi-mă, merită întreg efortul depus alături de ea. Discutam cu Narcisa chiar şi în autobuz, pe drumul până acasă, despre posibilele subiecte", spune profesorul îndrumător Anca Barbu.

Chiar dacă se simte puţin obosită după deplasarea de la Arad, Narcisa Codreanu este, în mod firesc, foarte fericită că a reuşit să-şi reprezinte cu brio oraşul şi şcoala. Şi învăţătoarea premiantei din Tecuci este mândră de discipolul ei.

„E dificil, dar merită. Cea mai bună răsplată pentru munca noastră este de fapt rezultatul copiilor, în cazul nostru, diploma obţinută de Geanina. Munca premergătoare acestor concursuri este titanică. Lucrăm şi în week-end, şi în vacanţă. Asta pentru că Gianina are gânduri mari, vrea mai sus şi are cu ce", declară profesoara Marcela Ciobănuc.

Acasă la dascălul tecucean era şi Gianina Druţă, la o partidă de împărtăşit impresii după concursul de la Arad.

Despre ea ştim că este elevă a Colegiului Naţional "Spiru Haret" din Tecuci şi nu este la prima participare la concursuri de nivel naţional. Din clasa a V-a s-a obişnuit cu atmosfera olimpiadelor, numai că, pe atunci, era pasionată de limba engleză. A luat chiar premiul al III-lea la Olimpiada de Limba Română, timp de doi ani consecutiv. Şi se cuvine precizat că, în fiecare an, a luat câte un premiu. Peste ceva timp se vede studiind în străinătate, o disciplină care să aibă eventual legătură cu Limba şi literatura română. Totuşi, nu vrea să-şi părăsească ţara definitiv. În prezent, este elevă în clasa a XI-a, la clasa Ştiinţe sociale - engleză intensiv.

Galaţiul, fruntea!

La Olimpiada Naţională de Limbă, Comunicare şi Literatură română, singurul oraş din ţară care a obţinut două premii I a fost Galaţiul, care a obţinut şi două menţiuni. Cele mai multe premii au fost câştigate de elevii din Bucureşti (13 premii). Acestea au constat în bani şi cărţi. Astfel, câştigătorul premiului I a beneficiat de suma de 120 de lei; premiul II de 90 de lei; premiul III de 65 de lei iar menţiunile au fost răsplătite cu 50 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite