Galaţi: Directorul Teatrului Muzical va fi trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii vor separa cauzele din dosarul care îl vizează pe Florin Melinte, urmând ca deocamdată directorul să răspundă în justiţie doar pentru o parte dintre acuzaţiile care i se aduc.

Dosarul penal care îl vizează pe directorul Teatrului Muzical „Nae Leonard" din Galaţi va fi finalizat în cele din urmă după ce ani buni a zăcut într-un fişet la Poliţie.

Noi deconspirări/ Încă un lot de turnători la Securitate din Galaţi, dat în vileag

Ancheta a fost demarată în 2006 în urma unei sesizări a Curţii de Conturi, care a făcut o analiză a modului în care s-au efectuat achiziţiile publice la teatru.

De-a lungul celor patru ani de anchetă, dosarul a adunat zeci de mii de documente contabile şi alte înscrisuri cerute de poliţişti pentru lămurirea situaţiei.

Ionel Gâlcă, Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, a cerut procurorului de caz ca, pe 12 septembrie, să stabilească un termen de control în dosar, urmând ca până la finele acestui an, cazul să fie în sfârşit finalizat.

„Dosarul are aproape un metru înălţime. Nu mi-a venit să cred. Sunt foarte multe documente contabile adunate acolo", ne-a declarat procurorul Gâlcă.

Prejudiciu necunoscut

Florin Melinte este acuzat de delapidare şi abuz în serviciu, dar Primăria Galaţi a refuzat până acum să trimită Parchetului un punct de vedere oficial în legătură cu prejudiciul cauzat teatrului de deciziile şi acţiunile directorului de la Muzical.

Români inventivi: Acuzaţi că au escrocat Ordinul Cavalerilor de Malta!

Oricum, cazul va ajunge pe masa judecătorilor. "Dosarul va fi disjuns, pentru o parte din fapte va fi trimis în judecată iar pentru celelalte vor continua cercetările", ne-a precizat prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Ionel Gâlcă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite