Galaţi: De mâine, fanfarele vor răsuna în tot oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima întâlnire cu publicul gălăţean va avea loc mâine seară, odată cu prima repetiţie generală care va avea loc pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

„Toate cele cinci fanfare vor face reglaje în priză directă, nefiind deloc deranjate de prezenţa publicului", spune directorul festivalului, Marin Boroghină.

Festivalul Iosif Ivanovici va începe efectiv vineri dimineaţă, de la ora 10.30 în Grădina Publică. Vor ieşi la rampă două fanfare: cea a municipiului Edirne din Turcia şi „Dan Spătaru" din Medgidia.

Alături de muzicieni, pentru a da culoare evenimentului, vor fi prezente trupe de majorete, dar şi dansatorii Şcolii „Fantezia" şi cei din cadrul Ansamblului Folcloric „Doina Covurluiului".

Deschiderea oficială va avea loc vineri seara, la ora 19.00, când vor urca pe scenă toate cele cinci ansambluri instrumentale pentru a se prezenta gălăţenilor.

Sâmbătă dimineaţă, de la 10.30 va fi rândul altor două fanfare să cânte în Grădina Publică. Estre vorba despre de Fanfara „Argeşul" din Piteşti şi Fanfara Palatului de Cultură din Soroca (Republica Moldova). Cele două formaţii vor evolua şi seara, de la ora 19.00, dar pe platoul din faţa Casei de Cultură.

Ultima zi a Festivalului Internaţional „Iosif Ivanovici" a pregătit pentru gălăţeni o nouă întâlnire cu Fanfara Municipiului Edirne şi cu Fanfara „Dan Spătaru"-Medgidia, de această dată pe Faleza Inferioară a Dunării (la Foişor - ora 10.30), pentru ca seara să se încheie cu un spectacol la Casa de Cultură cu toate cele cinci Fanfare.

Pe tot parcursul festivalului gălăţenii vor putea asculta cântece populare din mai toate zonele ţării.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite