Galaţi: Criza blochează investiţiile la un bazin olimpic şi la o sală de sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă sala de sport de la Clubul Sportiv Şcolar este aproape gata, la bazinul de înot mai este mult de lucru. Ministerul Educaţiei a alocat anul acesta 100.000 de lei pentru continuarea lucrărilor.

Conducerea Clubului Sportiv Şcolar din Tecuci visa frumos în urmă cu câţiva ani, că va ajunge să aibă în curte un complex multifuncţional alcătuit dintr-o sală de sport modernă, cu 160 de locuri şi un bazin olimpic.

Lucrările au început la ambele obiective şi totul părea să decurgă normal însă deloc surprinzător, criza care a afectat puternic economia românească a întrerupt visul frumos.

Inaugurare amânată

Sala de sport, care ar fi trebuit inaugurată pe 30 iunie 2009, nu este dată în folosinţă nici astăzi. Deşi lucrările sunt efectuate în proporţie de 95%, sala nu poate fi inclusă în circuitul competiţional şcolar, pentru că mai sunt de făcut finisajele.

„La sală, nu prea mai avem de făcut mare lucru. Doar de pus gresie şi faianţă pe la baie şi vestiare. În rest, este gata", spune unul ditre muncitori.
Constructorii sunt nemulţumiţi, nu numai de lipsa materialelor, ci şi de faptul că angajatorul nu i-a plătit de şase-şapte luni.

„Nu putem să lucrăm aşa. Am fost 20 şi am rămas şase. În ritmul ăsta, nu vom mai da în folosinţă şcoala nici la anul!", spune un alt muncitor.
Primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstain spune că de şase luni nu se lucrează la această importantă investiţie.

„Am vorbit şi eu cu cei de la firma care construieşte, Unicom SA Galaţi, şi am înţeles că nu a mai primit bani pentru continuarea lucrărilor. Nu ne rămâne decât să sperăm că această investiţie nu va fi lăsată de izbelişte", afirmă cu resemnare edilul tecucean.

Bazin...uscat!

Tot în curtea Clubului Sportiv Şcolar, au început lucrările şi la un modern bazin olimpic, obiectiv construit cu fonduri de la Ministerul Educaţiei. Şi în cazul bazinului, lucrările au fost sistate de ceva vreme.

„Investiţia de acolo este de aproximativ 3,2 milioane de lei. Din păcate, anul trecut, ministerul a alocat doar 400.000 de lei pentru această lucrare, iar în 2010, doar 100.000. Rămâne să vedem dacă sumele vor ajunge pentru reluarea lucrărilor", spune şefa Serviciului Investiţii din cadrul Inspectoratului Şcolar Galaţi, Janeta Sava.

Conform proiectului, bazinul va avea nouă culoare de înot şi acoperiş glisant care să le permită micilor sportivi să-l folosească şi pe timp de iarnă.

„Viitorul bazin va fi unul modern, cu sisteme de filtrare, clorinare, aerare şi încălzire după ultimele standarde. Vom avea şi nişte spaţii anexă, pentru săli de masaj, fitness şi saună. Toate astea însă numai dacă vom avea şi banii necesari pentru finalizarea lucrării", spune directorul Şcolii Sportive, Dumitru Gheţu.

Dacă va fi finalizat, de existenţa noului bazin se vor putea bucura toţi tecucenii, accesul urmând să fie posibil, evident, contra unei taxe.
Primăria nu a avut cum să sprijine financiar această lucrare deoarece Clubul Sportiv Şcolar este în subordinea Ministerului Educaţiei.

Probleme la mai toate sălile de sport

Compania Naţională de Investiţii are relaţii contractuale cu cinci firme: Atlas SA Galaţi, SC Lucrări Speciale în Construcţii SRL, SEM Trade Construct, Unicom SA şi Urban Proiect SA.

Acestea construiesc în judeţul Galaţi opt săli de sport: la Bereşti Meria, Brăhăşeşti, Bălăşeşti, Tecuci, Matca, Şendreni, Tuluceşti şi Tudor Vladimirescu.

Dacă la unele dintre acestea lucrările sunt aproape gata, la altele - cum ar fi Bereşti Meria, Matca sau Tudor Vladimirescu, lucrările sunt extrem de întârziate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite