Galaţi: Criterii noi pentru acordarea biletelor de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut, pensionarii au făcut cozi imense pentru bilete; Foto: Corina Misăilă
Anul trecut, pensionarii au făcut cozi imense pentru bilete; Foto: Corina Misăilă

De astăzi, pensionarii nu vor mai primi bilete pentru tratamentele balneoclimaterice pe principiul „primul venit, primul servit". Potrivit noilor criterii, repartizarea se va face pe baza unui punctaj întocmit pentru fiecare solicitant în parte.

Criteriile specifice de acordare a biletelor sunt cuatumul pensiei, categoria de pensie a beneficiarului şi dacă au mai beneficiat în ultimii doi ani de astfel tratamente", a declarat Ana Denis Aramă, directorul Casei Judeţene de Pensii Galaţi.


Invalizii cu pensii mici, cei mai avantajaţi
Astfel, cele mai mari şanse la repartizarea tichetelor le au, potrivit grilei de punctaje, gălăţenii cu o pensie de invaliditate mai mică de 400 de lei şi nu au plecat, în ultimii doi ani, în staţiunile balneoclimaterice. Dacă îndeplinesc aceste criterii vor primi un puntaj maxim, respectiv 24 de puncte.

La polul opus se află cei care încasează pensie de limită de vârstă de peste 1.200 de lei şi au mai beneficiat de tratamente în ultimele două sezoane. Aceştia nu vor primi niciun punct potrivit noilor criterii.


Aceleaşi criterii se aplică şi în cazul acordării tichetelor gratuite. Acestea vor ajunge, în primul rând, la cei care nu au beneficiat de niciun bilet în ultimii doi ani, au o pensie sub 400 de lei şi au fost diagnosticaţi cu handicap grav.


Adio cozi la repartizarea biletelor
Solicitarea tratamentelor se va face în baza unei cereri tipizate depuse cu 40 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul astfel încât pensionarii nu vor mai sta ore în şir la coadă.


Primele bilete de tratament din acest an vor sosi la Galaţi, cel mai devreme, luna viitoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite