Galaţi: Corpul de control al Ministerului Educaţiei a făcut lumină în cazul salariilor majorate cu 37% de la Lieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul FEN, Constantin Ciosu, nu acceptă sentinţa de la Lieşti şi vrea să meargă în instanţă. Foto: Bogdan Nistor
Liderul FEN, Constantin Ciosu, nu acceptă sentinţa de la Lieşti şi vrea să meargă în instanţă. Foto: Bogdan Nistor

Singurul centru financiar din judeţ care dădea salarile profesorilor pe Legea 221/2008 trebuie să refacă încadrările pe OUG 330/2009. Cadrele didactice se tem că ar putea fi obligate să restituie banii primiţi până acum.

Epopeea directorului Centrului financiar de la Lieşti, care le-a dat profesorilor salarii mai mari cu 37%, aşa cum prevede Legea 221/2008 s-a terminat odată cu sosirea raportului corpului de control.

Aşa cum era de aşteptat, neregulile de acolo sunt clare din punctul de vedere al ministeriabililor drept pt care au dipus ca încadrările să se facă ce acum încolo cu respectarea Legii 330/2009 şi a OUG 1/2010.

„Le-am cerut celor de la Lieşti ca în termen de 30 de zile să ia măsurile de corectare a deficienţelor privind încadrarea personalului, începând cu 1 ianuarie 2010, a înscrisurilor din carnetele de muncă, precum şi a plăţii drepturilor băneşti în concordanţă cu Legea 330/2009, a OUG 1/2010 şi cu OUG 45/2010", spune inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.

Totodată, aceeaşi comisie trimisă de Ministerul Educaţiei la Lieşti a recomandat sesizarea Curţii de Conturi a României, a Ministerului Finanţelor Publice şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Lieşti în legătură cu neconcordanţele dintre statele de funcţii aprobate de inspectorul general, deciziile emise de director şi modul în care au fost alocate fondurile de către Primăria Lieşti.

Preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, Constantin Ciosu contestă modul de lucru al celor de la Corpul de Control al Ministerului.

„Nu ne putem face o imagine foarte clară asupra situaţiei de la Lieşti doar pe baza acestei dispoziţii a Inspectoratului Şcolar. Trebuie să vedem întregul raport al Corpului de Control. Cert este însă că în ţara asta, respectarea unor decizii judecătoreşti a devenit delict, ceea ce nu este deloc bine. Suntem hotărâţi să contestăm în instanţă deciziile acestei comisii de la Minister. Să ne spună judecătorii dacă trebuie sau nu să aplicăm nişte decizii ale dumnealor", spune extrem de supărat liderul sindical.

Până atunci, oamenii de la Lieşti stau cu frica-n sân ca nu cumva organismele abilitate ale statului să nu le reţină pe statele de plată banii în plus pe care i-au luat pe tot parcursul acestor doi ani.

Menţionăm că Inspectoratul Şcolar Galaţi a refuzat să vizeze statele de funcţii pentru anul viitor pentru personalul din cele patru şcoli de la Lieşti.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite