Galaţi: Corina Grigore este funcţionarul public care îngrijeşte 600 de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambiţioasă şi „îndrăgostită" de căţeluşi, Corina Grigore a salvat mii de animăluţe abandonate pe străzile oraşului. Chiar dacă mulţi din jurul său nu o înţeleg din cauza devotamentului pe care îl are faţă de patrupede, tânăra nu a renunţat nicio clipă la planurile sale de a înfiinţa un adăpost pentru câini unde să le asigure acestora hrană şi o „viaţă fericită" .

Este de meserie economist şi a înfiinţat Asociaţia „Ajutaţi-l pe Lăbuş" care adăpoşteşte 650 de căini şi pisici.
Totul a început prin 1998, când a găsit pe stradă doi căţei răniţi. I-a luat acasă şi a avut grijă de ei.


Unul a murit după o zi, iar pe celălalt, care are deja 12 ani, îl mai am. Apoi mi-a fost milă şi de alţi căţeluşi, şi aşa am ajuns să am grijă de câteva zeci de patrupede", spune Corina Grigore.


Dragostea pentru animăluţe era foarte mare, însă, pentru a le oferi condiţii de trai decente tânăra avea nevoie de resurse finanaciare consistente.
„Tot ce făceam, era pe bănuţii mei: hrană, îngrijire medicală. Pentru a face rost de sumele necesare, vindeam costemetice. Pentru îngrijirea medicală, apelam la un prieten veterinar, iar după o perioadă, am învăţat şi eu să le ofer primul ajutor", mai spune tânăra.


A îngrijit câinii din padocurile Primăriei
Corina Grigore nu s-a limitat doar la ajutorarea câinilor de pe stradă. Din anul 2002, a început să meargă periodic în padocurile Primăriei unde erau adăpostiţi peste 500 de „maidanezi".


„Îi hrăneam cu margarină amestecată cu pâine", îşi aminteşte gălăţeanca. Cum însă situaţia nu putea continua aşa, iubitoarea de animale a decis să înfiinţeze, în 2004, Asociaţia „Ajutaţi-l pe Lăbuş", organizaţie non-guvernamentală.


Din 2007, avem adăpostul din Bădălan, undeîn prezent îngrijim 620 de câini şi 50 de pisicuţe", spune Corina Grigore.
Numărul mare al patrupedelor luate în grijă ridică mari probleme pe care iubitoarea de animale trebuie să le rezolve. Asigurarea hranei şi asistenţei medicale pentru atâtea suflete o pune, de multe ori, în situaţii foarte dificile.


Îi hrănim cu resturi alimentare de la cantine, spitale şi cu produsele confiscate de la supermarketuri. De fapt, de un an, nu mai putem prelua produsele confiscate deoarece nu avem autorizaţie. Ca să le asigurăm animalelor tot ce au nevoie, ne trebuie, lunar, suma de 4.500 de lei", a afirmat Corina Grigore.


Aceasta a adăugat că salvarea asociaţiei o constituie donaţiile gălăţănilor, anul trecut „Ajutaţil pe Lăbuş" primimd 37.000 de lei.
Lucrează la Consiliul Judeţului
Atunci când nu îngrijeşte câinii abandonaţi, Corina Grigore supraveghează modul în care se desfăşoara activitatea în Consiliul Judeţului, unde este angajată de 12 ani. De meserie economist, nu şi-a găsit un loc de muncă în acest domeniu motiv pentru care s-a angajat ca funcţionar public.

Profil:
Născut: 8 martie 1973, Galaţi
Studii: Facultatea de Studii Economice Galaţi
Starea civilă: căsătorită, un copil

Ce-i place
Îmi place să mă distrez, ca oricărui om tânăr. Îmi place să gătesc, dar nu prea am timp. Prefer bucătăria românească. În timpul liber, ascult muzică, în general, disco. Cam tot ce este nou pe piaţă, atât interpreţi români cât şi internaţionali. Mi-ar plăcea să citesc dar nu am suficient timp. Ajut atât animalele, cât şi oamenii.
Ce nu-i place
Igonoranţa şi lipsa de responsabilitate din partea adulţilor. Sunt oameni care atunci când îşi doresc un animăluţ îl iau şi, după un timp, îl abandonează sau nu îl îngrijesc corespunzător. Nu-mi plac oamenii care s-au îmbogăţit peste noapte şi apoi îşi tratează semenii cu aroganţă.
Întrebări şi răspunsuri
De ce nu profesaţi meseria pentru care aţi studiat?
Deoarece după facultate nu am găsit un job care să corespundă studiilor mele motiv pentru care m-am reorientat angajându-mă la Consiliul Judeţului.


Ce planuri aveţi pentru acest an?
Îmi doresc foarte mult să obţin autorizaţie pentru adăpostul pe care îl am în Bădălan, adăpost în care „locuiesc" peste 600 de câini şi 50 de pisicuţe.


Ce trebuie să facă un gălăţean care îşi doreşte un animăluţ de la dumneavoastră?
Trebuie doar să-şi dorească cu adevărat . Să nu fie doar un moft pe care să îl satisfacă copilului şi apoi să constate că este greu de îngrijit. Şi dacă această condiţie este îdeplinită, să vină la noi, la adăpost.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite