Galaţi: Copiii sunt chemaţi să descopere secretele insectelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi organizează cea de a doua ediţie a Şcolii de Vară de Entomologie, proiect educaţional care oferă elevilor gălăţeni posibilitatea petrecerii vacanţei într-un mod inedit, util, aproape de natură, având ca finalitate cunoaşterea biodiversitărţii ariilor naturale din jurul oraşului în vederea formării unor deprinderi ecologice de protecţie a mediului.

Organizatorii îşi propun să ofere informaţii suplimentare elevilor care vor participa la această acţiune, care vin în completarea cunoştinţelor impuse prin programa şcolară de biologie cu date ştiinţifice, teoretice şi aplicate, de zoologie, ecologie şi muzeologie.

„Şcoala de Vară de Entomologie încurajează participarea elevilor la activităţile extra-şcolare prin organizarea de lecţii practice în urma cărora aceştia să-şi însuşească cunoştinţe elementare pentru recunoaşterea principalelor ordine de insecte. Vom folosi la lecţiile demonstrative colecţia de entomologie din cadrul patrimoniului ştiinţific al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi şi, deasemenea, vom efectua deplasări pe teren pentru cunoaşterea directă a unui ecosistem natural. Am ales pentru lecţiile de pe teren să mergem în Pădurea Gârboavele, o zonă care oferă o diversitate bogată din punct de vedere entomologic", a declarat muzeograful Mihaela Cristescu, coordonatorul acţiunii.

În cele cinci zile ale acţiunii, participanţii vor mai învăţa de la specialiştii din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi modalităţi de folosire a instrumetarului şi a tehnicilor specifice pentru întocmirea şi conservarea colecţiilor entomologice.

„Una din preocupările noastre o constituie educarea tinerei generaţii prin ştiinţă. Şcoala de Vară de Entomologie este un exemplu în acest sens, copii care vor participa la acestă acţiune urmând să-şi însuşească pe lângă cunoştinţelor de entomologie şi modul civilizat şi responsabil de comportare în natură", a adăugat Camelia Burluc, directorul general al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite