Galaţi/ Consiliul Judeţului îşi cumpără fostul Teatru de Păpuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria n-a avut bani să cumpere fosta clădire a Teatrului "Gulliver", pentru a salva de la dispariţie prestigioasa instituţie teatrală, dar Consiliul Judeţului îşi permite s-o achiziţioneze pentru a muta în ea, birourile funcţionarilor săi din blocul Cristal.

Preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac, a propus, în şedinţa de marţi a instituţiei pe care o conduce, cumpărarea clădirii în care a funcţionat vreme de 58 de ani Teatrul de Păpuşi "Gulliver", desfiinţat şi transformat în secţie a Tetrului Dramatic pentru reducerea cheltuielilor bugetare ale municipalităţii.

În fostul sediu al teatrului, retrocedat moştenitorilor proprietarului, ar urma să fie mutate birourile CJ actualmente găzduite în blocul Cristal, de lângă Prefectură.

"Au doar Evidenţa Populaţiei. Pentru un birou cu doi-trei oameni vor să cumpere un ditamai sediu. Nu au fost bani ca acolo să rămână Teatrul de Păpuşi, însă sunt bani ca să mutăm o direcţie cu două persoane", ne-a declarat scandalizat Cosmin Păun, prefectul judeţului Galaţi.

În schimb Eugen Chebac a motivat că doreşte să cumpere un imobil pe strada Eroilor, pentru a face din strada amintită „un epicentru al administraţiei judeţene" (sediul CJ este pe aceeaşi stradă).

Suma vehiculată pentru cumăpărarea clădirii de pe strada Eroilor se ridică la aproximativ 1 milion de lei.

Propunerea achiziţionării sediului Teatrului "Gulliver" a venit după ce a apărut ideea unui schimb de imobile între Ministerul Administraţiei şi Internelor şi cel al Apărării Naţionale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite