Galaţi: Cod Galben de caniculă de sâmbătă de la prânz până marţi după amiaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică COD GALBEN pentru Judeţul Galaţi pentru intervalul 12 iunie 2010 de la ora 12,00 - 16 iunie 2010 la ora 18,00.

Fenomenele vizate sunt temperaturile ridicate şi disconfortul termic.

În intervalul menţionat vremea va fi caniculară, călduroasă după-amiaza, iar indicele de temperatură-umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi în toate regiunile.

De sâmbătă 12 iunie şi până marţi 16 iunie 2010 temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 de grade, iar pe areale restrânse 37-38 de grade.

"Temperaturile foarte ridicate vor afecat persoanele în vârstă, cadriacii şi bolnavii cronici. Aceştia sunt sfătuiţi să evite expunerea la soare pentru a evita evenimentele nefericite", a declarat Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Corturile pentru acordarea primului ajutor, montate în diferite puncte din oraş, cu care eram obişnuiţi în anii trecuţi, nu vor mai exista anul vara aceasta.

"Nu vom mai aplasa acele corturi, pentru că nu sunt eficiente. Acolo exista un efect de seră. În schimb, toate instituţiile publice vor fi pregătite să acorde primul ajutor, în cazul în care persoanele vor avea de suferit. Şi farmaciile vor fi pregătite pentru astfel de situaţii", a mai spus Valentin Boldea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite