Galaţi: Cinci copii au ajuns la spital în urma unor toxiinfecţii alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţii, cu vârste cuprinse între opt şi 14 ani, fac parte din familii şi localităţi diferite. În toate aceste cazuri, alimentul incriminator este brânza cumpărată din comerţ.

Direcţia de Sănătate Publică s-a confruntat în ultimele 48 de ore cu două cazuri de toxiinfecţie alimentară. Primul caz a fost depistat în Tecuci, unde trei copii de opt, 12 şi respectiv 14 ani au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Tecuci după ce au consumat brânză alterată.

„S-a făcut ancheta la familia respectivă. Au fost şase consumatori, dar doar copiii au avut de suferit. Au mâncat carne de pui şi brânză la aceeaşi masă. Brânza este cea alterată”, spune Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Acelaşi scenariu a avut loc şi în cazul celor doi copii de la Băleni. După ce au consumat brânză la masă aceştia au ajuns la spital.

„Toţi cei cinci sunt internaţi în momentul de faţă. Trei la Tecuci şi doi la Galaţi. Starea lor de sănătate este bună acum. S-au prezentat la spital cu vărsături, durerin abdominale şi scuane diareice. Mulţi dintre producătorii de brânză nu respectă normele de igienă”, mai spune Valentin Boldea, directorul DSP.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite