Galaţi: Capturi record de ţigări de contrabandă în doar două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile era burduşite cu ţigări
Maşinile era burduşite cu ţigări

Poliţiştii de frontieră au avut parte de un sfârşit de săptămână de foc în ceea ce priveşte traficul cu ţigări. Peste 1.500 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite şi confiscate, a căror valoare se ridică la aproximativ 6.500 lei.

Primele pachete de ţigări, în număr de 348, au fost găsite vineri asupra unei tinere, Nelea G., în vârstă de 21 ani, cu cetăţenie moldovenească, în zona campusului studenţesc. Aceasta avea ţigările ascunse în maşina pe care o conducea, iar poliţiştii au confiscat marfa, în valoare de 19.000 de lei, iar şoferiţa a fost amendată cu 5.000 lei.

„Existând suspiciuni cu privire la existenţa unei cantităţi de ţigări disimulată în locaşuri special amenajate în mijlocul de transport, s-a efectuat un control amănunţit în urma căruia a fost descoperită cantitatea de 348 pachete ţigări marca Winston Blue, cu timbru R.Moldova, disimulate în semiaripile din spate ale autoturismului”, a declarat Marcel Antohe, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Şi sâmbătă a fost o zi productivă pentru poliţiştii de frontieră, când au reuşit să pună mâna pe 1.034 pachete de ţigări de contrabandă, ascunse în maşina tot a unui cetăţean moldovean, care vroia să intre în ţară. Marfa în valoare de 4.300 lei a fost confiscată, iar şoferul, Sergiu A., în vârstă de 22 de ani, a fost amendat de asemenea cu 5.000 lei.

Tot sâmbătă, Vadim C, în vârstă de 23 ani, din Republica Moldova, a fost prins şi el cu 144 pachete de ţigări, marca MT, despre care a declarat că urmau să ajungă pe piaţa neagră din Galaţi. Şi în cazul lui, marfa a fost confiscată şi a fost amendat cu 5.000 lei.

„Inspectorii vamali au luat măsura ridicarii în vederea  confiscării a întregii cantităţi de ţigări în valoare de aproximativ 6.500 lei şi a două autoturisme în valoare de aproape 35.000 lei, iar persoanele în cauză  au fost sancţionate contravenţional cu 5.000 lei fiecare”, a mai spus Marcel Antohe. 







Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite