Galaţi: Camere web de supraveghere pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probele scrise ale examenului de bacalaureat se vor da în săli cu supraveghere video. ISJ a instalat nu mai puţin de 268 de camere web în centrele de evaluare din judeţul Galaţi.

Candidaţii de la bac vor fi atent monitorizaţi pe parcursul celor trei probe scrise ale examenului. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi a amplasat peste 260 de camere de supraveghere în toate sălile de examen din judeţul Galaţi.

"Monitorizarea video va exista în toată ţara, din discuţiile pe care le-am avut cu mai mulţi inspector şcolari generali. Comisia judeţeană va da curs unei metodologii. Ne aşteptăm ca această procedură, de utilizare a camerelor web, să fie utilizată şi de comisia naţională pentru că ea oricum va exista şi din partea comisiei judeţene. Capturile video pe durata examenului vor fi responsabilitatea informaticianului centrului de evaluare. Fişierele vor fi stocate şi ulterior arhivate pe săli şi pe centre de examen", a declarat Doru Resmeriţă, inspector şcolar general.

image

Potrivit conducerii ISJ, la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" sunt instalate 23 de camere, la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" - 21, Grupul Şcolar Metalurgic Galaţi - 22, Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu" - 19, Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism "D. Moţoc" - 25, Grupul Şcolar "Radu Negru" - 30, Colegiul Naţional "C. Negri" - 25, Colegiul Naţional de Agricultură Tecuci - 22, Liceul Teoretic "Spiru Haret" - 17, Grupul Şcolar Industrial de Marină - 25, Grupul Şcolar "Asachi" - 23 şi Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" - 16.

Colaborare cu DGA

ISJ Galaţi a încheiat pentru acest an un protocol de colaborare cu Direcţia Generală Anticorupţie pentru a asigura corectitudinea examenului de bacalaureat şi prevenirea unor eventuale fraude în cadrul acestuia.


"Totodată, în sprijinul aceleaşi corectitudini, a fost încheiată o colaborare cu Direcţia Generală Anticorupţie, în care aceştia, care au rol de prevenţie, vor fi prezenţi în toate şedinţele noastre. Vor avea un reprezentant şi vor prezenta diverse cazuri care au fost înregistrate în ţară. Mai recente sau mai puţin recente. Am semnat cu ei un protocol pentru că noi considerăm că din experienţa pe care o au şi dânşii, putem preîntâmpina presiuni care se pot pune asupra celor care participă la organizarea examenului de bacalaureat. Mi-aş dori ca acest examen să fie unul corect nu numai în Galaţi, ci şi în toată ţara. Nu mi-ar plăcea ca acest examen să rămână în unele judeţe corect, iar în altele mai puţin corect", a mai spus inspectorul şcolar general.

Camerele de supraveghere vor fi folosite şi la examenul de titularizare din acest an. După finalizarea celor două concursuri, de la 1 august, web-urile vor ajunge în unităţile de învăţământ din judeţ şi vor fi folosite pentru videoconferinţe.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite