Galaţi: Căldură ucigătoare. Evitaţi, pe cât posibil, să ieşiţi din casă între orele 11.00 – 18.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este bine ca vineri şi sâmbătă să nu ieşiţi din casă decât dimineaţa şi seara. Temperaturile vor creşte la Galaţi până la 36 de grade Celsius, iar umiditatea în aer va ajunge la 73%.

Cel mai mult vor avea de suferit cardiacii şi persoanele cu probleme de respiraţie. Nu va fi mai bine nici la Brăila, Buzău şi Focşani, unde mercurul în termometre va urca până la 35 de grade Celsius iar noaptea temperatura va scădea până la 22 de grade Celsius.

Medicii recomandă evitarea, pe cât posibil, a expunerii la soare între orele 11.00 şi 18.00. În perioadele de caniculă este recomandat consumul de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Trebuie să consumăm un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

De asemenea, trebuie să consumăm în fiecare zi cât mai multe  fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. Este bine de ştiut că o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite