Galaţi/ Biletele de maxi taxi şi Transurb nu se mai scumpesc. Hotărârea de Consiliul Local este ilegală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veste bună pentru gălăţeni. Majorarea cu 50 la sută a tarifului de transport local nu va mai fi pusă în aplicare deoarece hotărârea de Consiliu Local nu este legală.

Consilierul local Picu Apostol Roman ne-a spus că hotărârea de CL nu a întrunit numărul necesar de voturi, respectiv 14 voturi. Mai exact, era necesar votul a jumătate plus unu din numărul consilierilor aleşi, nu prezenţi.

"Probabil că de vina a fost vâlva care s-a creat în şedinţa respectivă. Consilierii locali PSD şi PNL erau mai atenţi să mă facă pe mine populist decât să fie atenţi dacă se întrunesc voturile necesare. Pentru ca hotărârea să treacă era nevoie de jumătate plus unu din numărul consilierilor aleşi. Au fost doar 13 voturi şi ar fi trebuit să fie 14", ne-a declarat Picu Apostol Roman.

"Eu nu am fost de acord cu scumpirea biletelor înca de la început. Dacă operatorii privaţi ar fi cheltuit cu atenţie banii, nu s-ar plânge de pierderi. Nu pot înţelege cum operatorii strigă că nu mai au bani şi îi paşte falimentul, dar solicită majorarea capacităţii de transport", a mai adăugat consilierul.

În aceste conditii, hotararea de CL nu va mai ajunge pe masa prefectului judeţului Galaţi, Cosmin Păun, pentru validare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite