Avocatul clanului care i-a furat maşina lui Gigi Becali recuză judecătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Avocatul clanului interlop Geamănu, arestat la Galaţi
Galaţi: Avocatul clanului interlop Geamănu, arestat la Galaţi

Avocatul clanului Geamănu, arestat la Galaţi pentru trafic de influenţă, a cerut strămutarea dosarului. Dosarul de corupţie în care este implicat avocatul interlopilor care i-au furat maşina lui Gigi Becali va fi judecat de Curtea de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Galaţi s-a conformat vineri unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a hotărât strămutarea procesului de corupţie în care protagonistul principal este Sever Teodorescu, avocatul clanului Geamănu. Interlopii sunt nimeni alţii decât hoţii maşinii lui Gigi Becali.

Arestat pentru corupţie

Teodorescu a fost arestat de procurorii anticorupţie gălăţeni la sfârşitul anului 2009, fiind acuzat că a cerut bani pentru a se folosi de influenţa sa pe lângă judecători în vederea eliberării unei femei arestate preventiv.

Conform informaţiilor furnizate de vicepreşedintele Curţii de Apel Galaţi, judecătoarea Irina Boldea, denunţătoarea avocatului este Georgeta Crăiţă, un om de afaceri judecat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi constituire a unui grup infracţional organizat, condamnată de prima instanţă la 17 ani de închisoare.

Avocatul Sever Teodorescu s-a declarat nevinovat de la începutul procesului la Galaţi. Acesta a susţinut constant că cei 5.000 de euro pe care i-a primit de la Georgeta Crăiţă printr-un intermediar, rol jucat de un poliţist sub acoperire, era doar un avans din onorariul cerut pentru a o apăra în procesul unde femeia era inculpată.

Anterior, avocatul mai primise de la Crăiţă suma de 1.000 de lei şi 500 de euro. Teodorescu a susţinut că urma să îi elibereze chitanţă pentru bani, dar a fost arestat de DNA şi nu a mai apucat să o facă.

Curtea de Apel Galaţi a decis totuşi să menţină arestarea preventivă a avocatului, considerând că există indicii care să conducă la concluzia că avocatul a făcut trafic de influenţă.

Strămutarea s-a aprobat

Pe acest fond, Sever Teodorescu a cerut judecarea procesului la Bucureşti, iar la sfârşitul săptămânii trecute a obţinut ce şi-a dorit.

„Ne-am conformat deciziei instanţei supreme iar dosarul a plecat deja la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", ne-a declarat judecătoarea Irina Boldea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite