Galaţi: Avocaţii au cerut restituirea la DNA Piteşti a dosarului în care este inculpat primarul Craiovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apărătorii lui Antonie Solomon susţin că procurorii anticorupţie au omis să sesizeze instanţa de judecată în legătură cu o presupusă mită de 40.000 de euro, pentru care edilul este judecat în prezent la Tribunalul Galaţi.

Departamentul Naţional Anticorupţie îl acuză pe Solomon că ar fi primit 50.000 euro de la Gheorghe Penescu, fostul patron al echipei de fotbal FC Argeş, pentru a-i facilita emiterea unei autorizaţii de construcţie pentru hypermarketul PIC Craiova.

Avocaţii primarului Craiovei au făcut astăzi o cerere surprinzătoare în instanţă, care ar arunca în ridicol activitatea DNA Piteşti dacă ar fi confirmată de judecători.

Aceştia susţin că instanţa de judecată a fost sesizată legal doar în legătură cu una dintre faptele pentru care este acuzat Antonie Solomon, respectiv trafic de influenţă pentru o sumă de 10.000 de euro.

"Nu există nici un document la dosar prin care DNA Piteşti a sesizat instanţa în legătură cu o luare de mită de 40.000 de euro. În lipsa ei, tot ce se poate face este restituirea dosarului la DNA Piteşti", ne-a declarat unul din avocaţii primarului Craiovei,Domnica Toader.

Judecătorii au dispus în urmă cu o lună înlocuirea arestării preventive a lui Antonie Solomon cu obligaţia de a nu părăsi localitatea Craiova,cu excepţia termenelor de judecată, când trebuie să vină la Galaţi pentru proces.

Edilul nu are voie să vorbească cu martorii din proces, nici cu ceilalţi inculpaţi din dosar şi nici îşi poate relua mandatul de primar.

Antonie Solomon ar putea să revină în fotoliul de primar după ce astăzi a cerut judecătorilor să îi ridice interdicţia de a-şi exercita funcţia pe motiv că este prezumat nevinovat, cel puţin până la finalizarea procesului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite