Galaţi: Autovehicule furate din Italia, capturate la Vama Oancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această săptămână, poliţiştii de frontieră gălăţeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Galaţi-Rutier şi Oancea au descoperit două autovehicule, un autoturism marca "Renault Cangoo" şi un cap tractor marca „Mercedes", ce figurau ca fiind furate din Italia

Primul care a căzut în plasa Poliţiştilor de frontieră a fost un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, C. Nicolae în vârstă de 48 ani, care conducea un autoturism marca „Renault Cangoo" înmatriculat în Italia.

La controlul specific, în baza analizei de risc, poliţistii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la provenienţa autoturismului şi au efectuat verificări suplimentare prin INTERPOL în urma cărora s-a stabilit faptul că autoturismul figurează ca fiind furat din Italia din anul 2008.

Bărbatul a prezentat la control un certificat de înmatriculare italian,, un certificat de proprietate italian şi un contract de vânzare-cumpărare fără număr şi fără dată, lucru care a trezit suspiciunea poliţiştilor de frontieră.

Autoturismul, in valoare de aproximativ 6 500 lei, a fost indisponibilizat la sediul IJPF Galati pentru continuarea cercetarilor iar lui C. Nicolae i-a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt, fapta prevazuta si pedepsita de legislatia in vigoare.

Intr-un alt caz, in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-Rutier s-a prezentat pe sensul de iesire din tara un cetatean moldovean, C. Piotr in varsta de 25 ani, care conducea un autocamion marca „Mercedes" si o semiremorca marca „Krone" inmatriculate in Republica Moldova.

La controlul specific, politistii de frontiera au avut suspiciuni cu privire la provenienta autocamionului (cap tractor) si au efectuat verificari suplimentare in baza de date INTERPOL in urma carora s-a stabilit faptul ca autovehiculul figureaza ca fiind furat din Italia din anul 2006.

Autocamionul, in valoare de aproximativ 84 000 lei, a fost indisponibilizat la sediul IJPF Galati pentru continuarea cercetarilor iar lui C. Piotr i-a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la furt, fapta prevazuta si pedepsita de legislatia in vigoare.

In acest moment autovehiculele in valoare de aproximativ 90 000 lei se afla indisponibilizate la sediul IJPF Galati in vederea continuarii cercetarilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite