Galaţi: Autorităţile se pregătesc pentru Ziua lui Mihai Eminescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statuia lui Eminescu din parcul cu acelaşi nume
Statuia lui Eminescu din parcul cu acelaşi nume

Instituţiile de cultură din Galaţi au pregătit o amplă serie de manifestări dedicate împlinirii a 160 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu.

De la ora 9.00, în sala mare a Bibliotecii "VA Urechia", mai mulţi elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 28 vor prezenta un montaj şi vor vorbi despre imaginea lui Eminescu în secolul XXI. La ora 10.00 va fi rândul autorităţilor locale să aducă un omagiu marelui poet la statuia din Parcul Eminescu.

Şi copiii de grădiniţă îl vor omagia pe poetul nepereche. Micuţii de la Grădiniţa 36 vor urca, la ora 10.00, în sala mare a bibliotecii cu un montaj literar-artistic intitulat "Dor de Eminescu". O oră mai târziu, colegii de la Grădiniţa "Albă ca Zăpada" vor avea şi ei un program artistic dedicat lui Eminescu.

La ora 12.00, în foaierul Teatrului Muzical, oameni de cultură din Biblioteca "VA Urechia", Uniunea Scriitorilor, Teatrul Muzical "Nae Leonard", Teatrul Dramatic "Fani Tardini" şi Inspectoratul Şcolar Galaţi vor juca într-un spectacol omagial intitulat "Eminescu, mon amour".

Tot la Teatrul Muzical, va fi vernisată şi o expoziţie de carte şi manuscrise eminesciene din Colecţiile Bibliotecii "VA Urechia". Câţiva elevi ai Colegiului Naţional Vasile Alecsandri vor prezenta în sala mare a bibliotecii un montaj intitulat "Nemuritorul Eminescu"

Iubitorii poeziei eminesciene sunt aşteptaţi în aceeaşi sala mare a Bibliotecii Centrale la o "Lectură publică", începând cu ora 14.30.

În fine, la sediul Centrului Cultural „Dunărea de Jos" va avea loc lansarea volumului de poezie „A doua întoarcere din Nam", semnat de autoarea Stela Iorga.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite