Galaţi: Au sosit containerele tip iglu pentru colectarea selectivă a gunoiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Containerele- igloo vor fi amplasate în vechile puncte de depozitare
Containerele- igloo vor fi amplasate în vechile puncte de depozitare

Din ianuarie, gălăţenii vor trebui să îşi arunce gunoiul în pubele speciale, care vor fi amplasate în faţa fiecărei scări de bloc. Ei vor putea să depoziteze plasticul, sticla şi hârtia în containere diferite, acestea urmând a transportate la staţia de sortare, pentru a fi pregătite corespunzător în vederea reciclării.

Deja 75 din cele 660 de containere - igloo pentru colectare selectivă au fost livrate, iar în momentul de faţă se lucrează la stabilirea amplasamentelor.

„Ne bucurăm că implementarea Proiectului ISPA de gestionare a deşeurilor se apropie de final la Galaţi. Dacă vremea va ţine cu noi, din ianuarie vom putea vedea instalate containerele igloo pe străzi", ne-a declarat Mircea Ostache, şeful unităţii de implementare a proiectului ISPA- deşeuri.

Conform aceleiaşi surse, containerele pentru materialele reciclabile se vor afla, în principiu, în vechile puncte de depozitare.

„Avem în lucru o campanie de conştientizare care va cuprinde afişe explicite. Reuşita colectării selective în Galaţi depinde, în primul rând, de disponibilitatea şi receptivitatea cetăţenilor faţă de noul sistem. Noi sperăm să fie un succes", a mai spus Ostache.

Valoarea proiectului este de 23.000.000 euro din care 17.250.000 euro finanţare nerambusabilă şi 5.750.000 euro dintr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii.

Proiectul constă în închiderea actualei gropi de gunoi, amenajarea şi exploatarea unei gropi de gunoi ecologice, construcţia unei staţii de sortare şi compostare a deşeurilor şi, desigur, instituirea colectării selective a deşeurilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite